Ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Ιράν με τα drones

Ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Ιράν με τα drones

Τα drones του Ιράν, τα Καράρ, είναι εφοδιασμένα με πυραύλους με αισθητήρες υπερύθρου τύπου Ματζίντ και έχουν ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα με δραστικό βεληνεκές οκτώ χιλιομέτρων.

Η ανάπτυξη του οπλοστασίου του Ιράν προκαλεί ανησυχία

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε την αντιαεροπορική του άμυνα με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη με πυραύλους αέρος-αέρος τύπου Καράρ. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι αυτά τα drones έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές κοντά στα σύνορα της χώρας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Αμπντουλραχίμ Μουσαβί, ο ιρανικός στρατός γίνεται ισχυρότερος, προκαλώντας ανησυχία στους εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ιδίως στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Τα drones Καράρ είναι εφοδιασμένα με πυραύλους με αισθητήρες υπερύθρου τύπου Ματζίντ που έχουν δυνατότητα προοδευτικής εντοπισμού σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων. Η ενίσχυση του οπλοστασίου του Ιράν προκαλεί ανησυχία σε πολλούς, ενώ η αμερικανική και η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορούν την Τεχεράνη για παράδοση drones σε συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν έχει αρχίσει να αναπτύσσει τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από τα χρόνια του 1980 και η τελευταία του κινητικότητα στο θέμα προκαλεί ανησυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ