Ενδοσκοπήσεις στις ΗΠΑ: Συναγερμός λόγω εκθεσης σε HIV και ηπατίτιδα

Ενδοσκοπήσεις στις ΗΠΑ: Συναγερμός λόγω εκθεσης σε HIV και ηπατίτιδα

Σχεδόν 450 περιπτώσεις ασθενών που υποβλήθηκαν σε ενδοσκοπικές διαδικασίες στο Νοσοκομείο Σέιλεμ στη Μασαχουσέτη, εντοπίστηκαν να μπορεί να έχουν εκτεθεί στους ιούς της ηπατίτιδας Β, ηπατίτιδας C και του HIV. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κάποια λοίμωξη μεταξύ των επηρεαζόμενων ατόμων, σύμφωνα με το ABC News. Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε ενδοσκοπικές διαδικασίες στο διάστημα δύο ετών, με τις ενδοσκοπήσεις να αποτελούν εξετάσεις που γίνονται με την εισαγωγή στο σώμα ενός οργάνου που παρέχει τη δυνατότητα απεικόνισης στον γιατρό.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του νοσοκομείου, οι ασθενείς ενδέχεται να εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια χορήγησης ενδοφλέβιων φαρμάκων «με τρόπο που δεν συνάδει με τις βέλτιστες πρακτικές». Αν και η διοίκηση διόρθωσε την πρακτική και παρείχε ενημέρωση, δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς συνέβη η έκθεση ή τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων.

Το Νοσοκομείο Σέιλεμ δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας της Μασαχουσέτης και ότι ο κίνδυνος μόλυνσης για τους ασθενείς από αυτό το συμβάν είναι εξαιρετικά μικρός. Το νοσοκομείο έχει ενημερώσει όλους τους πιθανά επηρεασμένους ασθενείς και έχει δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για δωρεάν εξετάσεις και υποστήριξη.

 

hospital2

[Source](https://www.alphafreepress.gr/2023/11/05/endoskopiseis-epanekkiniseis-sto-nosokomeio-i-diafaneia-gia-tin-katastoli-phonon-gia-ti-molis-theoroun-nai-me-aktinio/ )

Regarding the paraphrased content, please note that the paraphrased content is a condensed and simplified version of the original article, written to make it more accessible and easier to read. The new content retains the essential information while presenting it in a unique and easy-to-understand manner. Some HTML tags have been preserved to maintain the structure and formatting of the original article.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ