Έμιλ: Ο θάνατος του μικρού αγοριού και οι έρευνες πάνω στον παππού του

Έμιλ: Ο θάνατος του μικρού αγοριού και οι έρευνες πάνω στον παππού του

Οι έρευνες για την αιτία θανάτου του μικρού Έμιλ στη νοτιο-ανατολική Γαλλία εξελίσσονται με γρήγορο ρυθμό, μετά την εύρεση του κρανίου του κοντά στο πατρικό του σπίτι από μια πεζοπόρο γυναίκα. Ο μικρός Έμιλ εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου 2023 από το σπίτι των παππούδων του, και η ανακάλυψη του κρανίου του κοντά στο σπίτι φέρνει νέο φως στην υπόθεση, με ακόμη και την υπόνοια δολοφονίας. Παρελθόν του παππού του παιδιού δημιουργεί υποψίες για τη συμμετοχή του στην απαγωγή και τον θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο παππούς του Έμιλ, Φιλίπ, ήταν αρχηγός σε μια χριστιανική κοινότητα για παιδιά με οικογενειακά προβλήματα, καθώς και σε έναν χριστιανικό σύλλογο προσκόπων στη δεκαετία του ’90. Κατηγορήθηκε για βίαιες πράξεις κατά των παιδιών και βιασμό ανηλίκων. Ενώ το 2018 κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με καταγγελίες για σωματική κακοποίηση, παραδέχθηκε βίαιες πράξεις, λέγοντας ότι έχει χαστουκίσει παιδιά. Ανάλογες καταγγελίες υπήρχαν και το 2016 για περιστατικό βιασμού ανηλίκου. Κατά την εξαφάνιση του Έμιλ, ο παππούς του ήταν έξω από το σπίτι να κόβει ξύλα.

Εξέλιξη Έρευνας

Το χωριό Haut-Vernet με τους 25 κατοίκους έχει αποκλειστεί για να εξεταστούν πιθανά στοιχεία. Οι αρχές ερευνούν εάν τα οστά βρέθηκαν εκεί από τον θάνατο του Έμιλ ή μεταφέρθηκαν από τρίτο πρόσωπο. Οι εκπρόσωποι της χωροφυλακής αναφέρουν ότι οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις έρευνες, αλλά παράλληλα δηλώνουν ότι η εξέταση της υπόθεσης είναι χρονοβόρα και απαιτεί ειδικευμένους επιστήμονες με διεθνή εμπειρία.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ