Έφηβος Οδηγούσε Μεθυσμένος Πόρσε και Σκότωσε Δύο Ανθρώπους στην Ινδία

Έφηβος Οδηγούσε Μεθυσμένος Πόρσε και Σκότωσε Δύο Ανθρώπους στην Ινδία

Θύελλα Αντιδράσεων στην Ινδία: Πλούσιος Έφηβος αναπτύσσει ταχύτητα μεθυσμένος και προκαλεί θάνατο δύο ανθρώπων – Τιμωρήθηκε με Έκθεση

Αναστάτωση προκάλεσε στην Ινδία η ελαφρά τιμωρία που επιβλήθηκε σε έναν έφηβο, ο οποίος υποτίθεται ότι σκότωσε δύο ανθρώπους οδηγώντας μεθυσμένος. Ο 17χρονος, γιος πλούσιου εργολάβου, ανέπτυξε ταχύτητα με μια Porsche στην πόλη Πούνε του κρατιδίου Μαχαράστρα της Ινδίας την περασμένη Κυριακή, όταν το όχημά του συγκρούστηκε με μια μοτοσικλέτα, προκαλώντας τον θάνατο δύο νεαρών μηχανικών Η/Υ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του κρατιδίου, Ντιβέντρα Φαντνάβις. Ο έφηβος συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δικαστήριο Ανηλίκων, το οποίο τον αφελλήνει με εγγύηση και επιβάλει ποινή 15 ημερών κοινωφελούς εργασίας και τη συγγραφή μιας έκθεσης 300 λέξεων σχετικά με την οδική ασφάλεια, σύμφωνα με τις ινδικές ΜΜΕ και το CNN.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε οργή στο κρατίδιο, με τον Φαντνάβις να υπογραμμίζει ότι ο έφηβος είναι 17 ετών και οκτώ μηνών, χαρακτηρίζοντας την πράξη ως ειδεχθή έγκλημα. Επιπλέον, επισημαίνει ότι το νομικό πλαίσιο επιτρέπει τη δίκη ενηλίκων άνω των 16 ετών για “ειδεχθή” εγκλήματα. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έκπληξη στην κοινή γνώμη.

Η στιγμή που η Porsche του έφηβου αναπτύσσει ταχύτητα σε κεντρικό δρόμο στο Πούνε της Ινδίας

Ο αξιωματούχος του Πούνε δήλωσε ότι η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για ανθρωποκτονία εναντίον του έφηβου, ενώ ζήτησε αναθεώρηση της απόφασης του δικαστηρίου για αποφυλάκισή του. Βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος δείχνει τη λευκή Porsche να αναπτύσσει ταχύτητα σε πολυσύχναστο, κεντρικό δρόμο με ανθρώπους να βρίσκονται στο σημείο του ατυχήματος. Ο πατέρας του 17χρονου συνελήφθη υποθέτοντας ότι του επέτρεψε να οδηγεί, παρά τη νεανική του ηλικία, καθώς και τρεις άνθρωποι που του παρείχαν αλκοόλ. Το ατυχές τροχαίο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ινδία, με πολλούς να εκφράζουν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απαλλαγή του έφηβου.

Ο πατέρας ενός από τα θύματα, μια 24χρονη γυναίκα, ζητά αντικρατικά μέτρα κατά του ανήλικου δράστη. «Ήταν σφάλμα [να του επιτραπεί να οδηγεί]. Πρέπει πρώτα να μάθεις να οδηγείς», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια έξω από το σπίτι του. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Ινδίας εξέφρασε την ανησυχία του για την ισότιμη μεταχείριση, αναρωτιόμενος αν η ίδια ποινή θα είχε επιβληθεί αντίστοιχα σε έναν οδηγό λεωφορείου ή ταξί. «Όταν ένας 16χρονος-17χρονος κληρονόμος πλούσιας οικογένειας οδηγεί Porsche υπό την επήρεια αλκοόλ, ζητούν από αυτόν να συντάξει έκθεση. Γιατί δεν ζητούν το ίδιο και από τους οδηγούς φορτηγών ή λεωφορείων;”, σχολίασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ