Δηλώσεις Φιντάν για τον πόλεμο Τουρκία-Ισραήλ: Έκκληση για ειρήνη και καταδίκη των εγκλημάτων

Δηλώσεις Φιντάν για τον πόλεμο Τουρκία-Ισραήλ: Έκκληση για ειρήνη και καταδίκη των εγκλημάτων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, έκανε μια σημαντική δήλωση κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Ντόχα, σχετικά με τον πόλεμο ΤουρκίαΙσραήλ. Ο Φιντάν καταδίκασε τις ενέργειες του Ισραήλ και προειδοποίησε για την ένταση της συγκρούσης. Κάλεσε όλα τα μέρη να ακούσουν τη φωνή της λογικής και να σταματήσουν τις βίαιες επιθέσεις. Επίσης, υπογράμμισε ότι η μόνη λύση είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

Αδράξτε την ευκαιρία για ειρήνη και αποκηρύξτε τη βία

Ο Φιντάν τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η βία δεν μπορεί να οδηγήσει σε ειρήνη και ασφάλεια. Πρότεινε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με σαφείς συνόρους και την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ως μοναδική λύση στη συγκρότηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Τονίζεται ότι τόσο ο υπουργός Εξωτερικών όσο και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν διατυπώσει σκληρές καταγγελίες για τις ενέργειες του Ισραήλ εναντίον της Γάζας.

«Απάντηση της διεθνούς κοινότητας στις επιθέσεις του Ισραήλ»

Ο Φιντάν εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει αντιδράσει επαρκώς στις παράνομες επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αμάχων. Ειδικότερα, αναφέρει ότι έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις σε αστικούς οικισμούς, θρησκευτικά κτίρια, νοσοκομεία και σχολεία στη Γάζα, με αποτέλεσμα να υπάρχει γενοκτονία αμάχων. Εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μονομερή θέση που έχει λάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αντί να αναλάβει δράση για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την προστασία των αμάχων. Επίσης, κατακρίνει το γεγονός ότι η δομή του ΟΗΕ δεν μπορεί να προσφέρει ελπίδα και να διασφαλίσει την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, όταν επιτρέπει την τιμωρία του λαού της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ