Χρήση drones για την παράδοση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών σε φυλακές

Χρήση drones για την παράδοση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών σε φυλακές

Στην Ιταλία συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που κατηγορούνται για την παράδοση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών σε κρατούμενους με τη χρήση drones. Σύμφωνα με τις έρευνες, η παράδοση αυτή πραγματοποιούνταν σε σωφρονιστικά ιδρύματα στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο, της κεντρικής Ιταλίας και της Σικελίας από τέσσερα μέλη της συμμορίας.

Η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε δύο drones και η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, αρχικά με τη σύλληψη ενός χειριστή. Παράλληλα, έγινε ανακάλυψη ότι το παράνομο δίκτυο συντονιζόταν από κρατούμενο, ο οποίος κατηγορείται για συνεργασία με τη μαφία και βρίσκεται φυλακισμένος στα της Σικελίας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, οι χειριστές των drones επιβραβεύονταν με 1.500 ευρώ για κάθε παράδοση και η οργάνωση κέρδισε πάνω από 100.000 ευρώ μέσα σε λίγους μήνες. Τα ναρκωτικά και τα κινητά παρέδιδαν απευθείας στα κελιά των κρατουμένων, με τον εγκέφαλο της σπείρας να λαμβάνει βίντεο ως απόδειξη της παράδοσης. Επιπλέον, υπήρχαν και περιπτώσεις όπου η αποστολή απέτυχε, με αποτέλεσμα να διεκπεραιώνεται δωρεάν επανάληψη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ