Απομνημονεύματα Σόιμπλε Ελλάδα: Όσα Συνέβησαν την Ημέρα που η Χώρα Πήρε Δάνειο 110 Δισ. Ευρώ

Απομνημονεύματα Σόιμπλε Ελλάδα: Όσα Συνέβησαν την Ημέρα που η Χώρα Πήρε Δάνειο 110 Δισ. Ευρώ

Αναμένονται αποκαλύψεις από τα απομνημονεύματα του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου 2023, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το χρέος. Αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, το ΔΝΤ, την Άγκελα Μέρκελ και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η μέρα του δανείου των 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει ότι την ημέρα που η Ελλάδα θα έπαιρνε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, ήταν άρρωστος με πυρετό, ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Αντιμετώπιζε την κρίσιμη κατάσταση ενώ η χώρα είχε ανάγκη άμεσης οικονομικής βοήθειας. Η καγκελάριος τηλεφώνησε από τη Μόσχα ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Wolfgang Schauble

Οι διεθνείς ομόλογοι εξέφραζαν ανησυχίες για την επιδείνωση της ελληνικής κρίσης και τις συνέπειες στην ευρωζώνη. Οι αποφάσεις που πήραν εκείνη την ημέρα είχαν παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις και επιρροές.

Οι «περιπετειώδεις» συνθήκες στη συνεδρίαση του Eurogroup

Ο Σόιμπλε περιγράφει την περιπέτεια που βίωσε κατά την αντιμετώπιση της υγείας του ενώ βρισκόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup, με ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας και του ευρώ.

Wolfgang Schauble4

«Η Μέρκελ ήταν έξυπνη και φιλόδοξη»

Ο Σόιμπλε αναφέρεται με θετικά λόγια στην Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντάς την έξυπνη και φιλόδοξη. Θεωρεί ότι η επιλογή της ως ηγέτη του CDU ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε.

Σχετικά με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρώην υπουργός πιστεύει ότι η Μέρκελ την είχε στο μάτι ως πιθανή διάδοχο της, αλλά υπήρχαν διαφορές στις απόψεις τους.

Για τον καρκίνο

Ο Σόιμπλε αποκαλύπτει ότι αντιμετώπιζε τον καρκίνο από το 2006 και την πορεία της ασθένειάς του. Δεν έκανε δημόσια το πρόβλημα υγείας του και διατήρησε απόρρητο το θέμα πέραν της Άνγκελας Μέρκελ.

436317520 3828188320745309 7789928091013362460 n

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ