Απαγόρευση της παλαιστινιακής καφίγια στα σχολεία της Γερμανίας.

Απαγόρευση της παλαιστινιακής καφίγια στα σχολεία της Γερμανίας.

Η Χαμάς και η βία δεν είναι ευπρόσδεκτες στα σχολεία του Βερολίνου. Αυτή είναι η απόφαση της γερουσίας του Βερολίνου, η οποία απαγορεύει τη χρήση της παλαιστινιακής καφίγια στα σχολεία της πόλης. Η απόφαση λαμβάνει υπόψη τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχεται το Ισραήλ από τη Χαμάς και τις συνέπειες τους στην ειρηνική συνύπαρξη στα σχολεία. Η γερουσιαστής Καταρίνα Γκούντερ-Βουνς, υπεύθυνη για την εκπαίδευση, καθιστά σαφές ότι οποιαδήποτε συναίνεση σε επιθέσεις κατά του Ισραήλ αντιβαίνει τη σχολική ειρήνη και απαγορεύεται. Η απόφαση υποστηρίζεται από τον βουλευτή Κρίστοφερ Φέρστερ, ο οποίος επισημαίνει ότι το μίσος για τους Εβραίους δεν πρέπει να βιώνεται στα σχολεία, όπως συμβαίνει σε ορισμένες κοινότητες μεταναστών.

Επιπλέον, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έχει απαγορεύσει τις τοπικές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και την προκήρυξη βίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αστυνομία έπρεπε να παρέμβει λόγω κλοπής ή πυρπόλησης ισραηλινών σημαιών. Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, διευκρινίζει ότι η απόφασή της δεν σημαίνει καθολική απαγόρευση των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων, αλλά απαιτεί τη συμμόρφωση με τους κανόνες και την αποφυγή αντισημιτικών ή αντι-ισραηλινών εκδηλώσεων. Στις περιπτώσεις που ξεπερνούνται τα όρια, η αστυνομία πρέπει να επέμβει. Φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις ακυρώθηκαν σε αρκετές γερμανικές πόλεις, όπως Μόναχο, Κολωνία, Μανχάιμ και Φράιμπουργκ.

Κτίριο από καφεκί μπετό κάτω από έναν λευκό ουρανό κατά τη διάρκεια της ημέρας

Απαγόρευση διαδηλώσεων

Λόγω της επιδείνωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έχει απαγορεύσει τις τοπικές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γερμανίας για λόγους ασφαλείας και ανησυχίας για ιστορικά αντισημιτικά συνθήματα ή εξύμνηση βίας. Οι αρχές έχουν επίσης παρέμβει για να διαλύσουν μικρότερες συγκεντρώσεις. Στην περιοχή Νοϊκέλν, όπου έχουν διαπραγματευτεί τοις μετρητοίς υποστηρικτές της Χαμάς, συνελήφθησαν τρία άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ