Απαγόρευση φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης στο Παρίσι το Σάββατο

Απαγόρευση φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης στο Παρίσι το Σάββατο

Η διαδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Παρίσι, υπό τον τίτλο “Υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού”, θα απαγορευθεί σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, Λοράν Νουνιές. Η απόφαση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι η διαδήλωση δεν θα είναι στατική, αλλά θα κινείται στους δρόμους του Παρισιού, γεγονός που αποτελεί πιο επικίνδυνη κατάσταση. Επιπλέον, οι οργανώσεις που κατέθεσαν την αίτηση για τη διαδήλωση μπορεί να εννοούνται ότι υποστηρίζουν την Χαμάς, και αυτό αποτελεί λόγο ακόμα μεγαλύτερης απαγόρευσης, σύμφωνα με τον Νουνιές. Η οργάνωση Urgence Palestine κάλεσε σε μια μεγάλη διαδήλωση υποστήριξης στον παλαιστινιακό λαό το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού, όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας υπενθύμισε στην κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις δεν μπορούν να απαγορεύονται συστηματικά και ότι το κατά πόσον υπάρχει κίνδυνος για διατάραξη της δημόσιας τάξης εξαρτάται από τις νομαρχίες. Ωστόσο, ο αρχηγός της αστυνομίας εξήγησε ότι η διατάραξη αυτή μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και χωρίς υλική αιτία, απλά με δηλώσεις αντισημιτικού ή τρομοκρατικού περιεχομένου, και αυτό είναι αρκετό για να δικαιολογηθεί η απαγόρευση.

Περιφέρονται αν η διαδήλωση απαγορευθεί

Στις 18 Οκτωβρίου, ο αρχηγός της αστυνομίας είχε επίσης ανακοινώσει ότι η αστυνομία θα προχωρήσει σε συλλήψεις ενός ατόμου που είχε προβλέψει να φέρει στο λαιμό του μία φωτογραφία του αυτοκράτορα Ναπολέοντος Βοναπάρτη με την επιγραφή «Ο Σιών προέρχεται από τη Γαλλία» με σκοπό να υποδείξει ότι ο παλαιστινιακός προσφυγικός πληθυσμός θα πρέπει να επιστραφεί στη Γαλλία. Κατά την άφιξή της στο Αλγέρι για την περίοδο όπου θα συναντήσει τον αλγερινό πρόεδρο Αμεντέντζαμπ, η γαλλίδα υπουργός εξωτερικών, Μισέλ Αλμπεντο, δήλωσε χθες στο AFP ότι η απαγόρευση στη γαλλική επικράτεια των υποστηρικτών της Χαμάς «δημιουργεί φαινόμενα ολοφάνερης αντιμετάθεσης παρόλα αυτά ο διαβήτης η Χαμάς αντιπροσωπεύει κλίμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ