Αναρρίχηση στον Πύργο του Άιφελ: Η Γαλλίδα Ανούκ Γκαρνιέ Έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ

Αναρρίχηση στον Πύργο του Άιφελ: Η Γαλλίδα Ανούκ Γκαρνιέ Έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ

Μια Γαλλίδα κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης με σχοινί, ανεβαίνοντας στον Πύργο του Άιφελ.

Η 34χρονη Ανούκ Γκαρνιέ κατάφερε να ανέβει 110 μέτρα σε 18 λεπτά, σκαρφαλώνοντας στον διάσημο πύργο, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ και συγκεντρώνοντας χρήματα για την πρόληψη και υποστήριξη του καρκίνου. “Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Είναι μαγικό”, δήλωσε η Γκαρνιέ μετά την επίτευξη του ρεκόρ, εκφράζοντας τη χαρά της για την επιτυχία της.

Anouk Garnier 1

Η προηγούμενη κατόχης του παγκόσμιου ρεκόρ ήταν ο Thomas Van Tonder από τη Νότια Αφρική, ο οποίος είχε ανέβει 90 μέτρα σε ένα σχοινί ανάμεσα στους πύργους Soweto στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2020. Το γυναικείο ρεκόρ κατείχε η Δανή αθλήτρια Ida Mathilde Steensgaard με ανάβαση 26 μέτρων στην Όπερα της Κοπεγχάγης το 2022.

Η Γκαρνιέ τώρα κατέχει και το ρεκόρ για την υψηλότερη αναρρίχηση και την υψηλότερη αναρρίχηση από γυναίκα. Αρχικά, ξεκίνησε την αναρρίχηση σε σχοινί το 2022, μετά τη νίκη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εμποδίων στην ηλικιακή της κατηγορία, αναζητώντας νέες προκλήσεις.

Η Γκαρνιέ δήλωσε ότι το έμπνευση αντλεί από την επιτυχία της Steensgaard. Σχεδιάζει να επιστρέψει στους αγώνες εμποδίων και να πραγματοποιήσει νέες προκλήσεις στον τομέα της αναρρίχησης. Η ορειβάτιδα εκφράζει επίσης την επιθυμία της να συνεχίσει να συγκεντρώνει χρήματα για τον Σύνδεσμο κατά του Καρκίνου, με αφορμή τη διάγνωση της μητέρας της με τη νόσο.

Anouk Garnier 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ