Ο γάλλος που κατασκεύασε τον πύργο του Άιφελ από σπίρτα έχασε το ρεκόρ Γκίνες

Ο γάλλος που κατασκεύασε τον πύργο του Άιφελ από σπίρτα έχασε το ρεκόρ Γκίνες

Ένας Γάλλος λάτρης του μοντελισμού είναι απαρηγόρητος καθώς δεν κατόρθωσε να καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για τον πύργο του Άιφελ από σπίρτα. Ο 47χρονος Ρισάρ Πλο από τη δυτική Γαλλία απογοητεύτηκε καθώς έμαθε πως το ύψος του πύργου, που ήταν 7,19 μέτρα και κατασκευάστηκε με 706.900 σπίρτα και 23 κιλά κόλλα, δεν ήταν αρκετά για να πληροί τις προϋποθέσεις λόγω του ότι χρησιμοποίησε το λάθος είδος σπίρτων. “Είναι μέρος του ονείρου μου που χάθηκε”, δήλωσε.

Ο Πλο επέλεξε να χρησιμοποιήσει σπίρτα χωρίς θείο για την κατασκευή του πύργου, αλλά αυτή η επιλογή του αποδείχτηκε μη αποδεκτή από τους κανόνες των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες που απαιτούν τη χρήση εμπορικά διαθέσιμων σπίρτων. “Είναι αρκετά εκπληκτικό και στην πραγματικότητα μάλλον ενοχλητικό. Δεν είναι ακριβώς δίκαιο παιχνίδι”, σχολίασε ο Πλο.

Μετά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, σκοπεύει να εκθέσει το μοντέλο του πύργου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο, ενώ το ρεκόρ Γκίνες παραμένει στο Λίβανο από το 2009. Οι πληροφορίες προέρχονται από το BBC News (World).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ