Αναπτύξεις στον πόλεμο του Ισραήλ: Διπλωματικές εξελίξεις μετά τις δηλώσεις των Σάντσεθ και Ντε Κρο

Αναπτύξεις στον πόλεμο του Ισραήλ: Διπλωματικές εξελίξεις μετά τις δηλώσεις των Σάντσεθ και Ντε Κρο

Διπλωματικό επεισόδιο: Οι πρεσβείες του Βελγίου και της Ισπανίας κλήθηκαν από το Ισραήλ μετά τις δηλώσεις των Σάντσεθ-Ντε Κρο.

Η πρέσβεις του Βελγίου και της Ισπανίας κλήθηκαν χθες από το Ισραήλ για να λάβουν “αυστηρή επίπληξη”, μετά τις δηλώσεις των πρωθυπουργών των δύο χωρών σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα και την ανάγκη αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Έλι Κοέν διέταξε την κλήση των πρεσβευτών υπογραμμίζοντας την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία, σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδίκασε επίσης αποφασιστικά τις δηλώσεις τους, κατηγορώντας τους ότι δεν ανέλαβαν την απόλυτη ευθύνη της Χαμάς για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι πρωθυπουργοί του Βέλγιου και της Ισπανίας δηλώνουν αντίθετοι στην ισραηλινή αντίδραση

Ο πρωθυπουργός του Βέλγιου, Αλεξάντερ Ντε Κρο, κρίνει απαράδεκτη την ισραηλινή αντίδραση στις επιθέσεις της Χαμάς, ενώ η ισπανική διπλωματία απαίτησε εξηγήσεις για τις ακαταλληλότητες και τις ψευδείς κατηγορίες της ισραηλινής κυβέρνησης. Και οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τους αμάχους πληγέντες από τις επιθέσεις.

Ο Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός της Ισπανίας, κάλεσε την διεθνή κοινότητα και το Ισραήλ να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης και έκρινε τους θανάτους αμάχων ως εντελώς απαράδεκτους. Επιπλέον, το Μπελίζ και η Βολιβία διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ καθώς και άλλες χώρες ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους.

Επίσης, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Νότια Αφρική μετά την ανάκληση όλων των διπλωματών της από την Πρετόρια που υπηρετούσαν στο Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ