Αναγκαστικό κλείσιμο πάνω από 150 σχολείων στη Βρετανία λόγω του τσιμέντου

Αναγκαστικό κλείσιμο πάνω από 150 σχολείων στη Βρετανία λόγω του τσιμέντου

Περισσότερα από 150 σχολεία στη Βρετανία ανακοινώθηκε ότι πρέπει να κλείσουν μερικά από τα κτίριά τους λόγω ασφαλείας, καθώς εντοπίστηκε ενισχυμένο αυτόκλειστο αεριζόμενο τσιμέντο (RAAC). Αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς λίγο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αποτελεί ένα νέο πρόβλημα για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Παιδείας, 156 σχολεία επηρεάζονται από το τσιμέντο και κρίθηκε ότι κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει υποστεί πολλαπλές αντιξοότητες τον τελευταίο καιρό, όπως απεργίες εκπαιδευτικών, έλλειψη χρηματοδότησης και τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας. Η ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων έρχεται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και έχει προκαλέσει ερωτήματα για την τελευταία στιγμή λήψη αυτής της απόφασης.

Ορισμένα από τα σχολεία αναμένεται να αντιμετωπίσουν μόνιμο ή προσωρινό κλείσιμο. Ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι για ορισμένες τάξεις μπορεί να είναι ασφαλές να λειτουργήσουν εφόσον υπάρχει υποστήριξη από χάλυβα δοκούς στην οροφή. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δήλωσαν ότι η ασφάλεια είναι προτεραιότητά τους και ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε προσεκτικά.

school 1634755 1920

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ