Αλκοόλ & Καρκίνος: Σημαντική Γνώση για τις Γυναίκες

Αλκοόλ & Καρκίνος: Σημαντική Γνώση για τις Γυναίκες

Μόνο μία στις πέντε γυναίκες στην Ευρώπη αντιλαμβάνεται τον σύνδεσμο μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου του στήθους, σημαντικό πρόβλημα υγείας. Αυτή την πληροφορία διέδωσε το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προτείνοντας σήμανση στα προϊόντα αλκοόλ, όπως στα τσιγάρα, για ευαισθητοποίηση. Εξέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι το 21% των γυναικών σε 14 ευρωπαϊκές χώρες είναι ενήμερες για τον κίνδυνο. Ο καρκίνος του στήθους είναι ο πιο συχνός καρκίνος που σχετίζεται με το αλκοόλ για τις γυναίκες, αντιπροσωπεύοντας το 66% των σχετιζόμενων περιστάσεων.

Η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τα επίπεδα οιστρογόνων, που συνδέονται με την εμφάνιση πολλών τύπων καρκίνου του στήθους. Ακόμη και μικρές ποσότητες αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο, όπως προειδοποιεί ο ΠΟΥ. Είναι σημαντικό να αλλάξουν οι συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ στην Ευρώπη για να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου στο στήθος, που δεν έχει μειωθεί από το 2010.

Προειδοποιήσεις Όπως στα Τσιγάρα

Για την πρόληψη του καρκίνου, το ΠΟΥ Ευρώπης προωθεί τις σαφείς προειδοποιήσεις στα αλκοολούχα προϊόντα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στα τσιγάρα. Η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ στην περιοχή αποτελεί προτεραιότητα για την υγεία, όπως επεσήμανε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ.

Το 2022, με 2,3 εκατομμύρια περιστατικά παγκοσμίως, ο καρκίνος του στήθους είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος. Η έκθεση του ΠΟΥ αφορά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καλύπτοντας μεγάλο μέρος της ηπείρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ