Αλεξέι Ναβάλνι: Απειλές σε Γραφεία Τελετών για την Μεταφορά της Σορού του

Αλεξέι Ναβάλνι: Απειλές σε Γραφεία Τελετών για την Μεταφορά της Σορού του

Συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι αναφέρουν ότι γραφεία τελετών αρνούνται να μεταφέρουν το πτώμα του κριτικού του Πούτιν.

Πολλά γραφεία κηδειών στη Ρωσία έλαβαν απειλές για να μην παρέχουν νεκροφόρες για τη μεταφορά της σορού του Αλεξέι Ναβάλνι, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του κριτικού του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους σήμερα, έγιναν προσπάθειες να βρεθεί νεκροφόρα για τη μεταφορά της σορού για την κηδεία του στη Μόσχα αύριο, Παρασκευή 1η Μαρτίου. Ωστόσο, άγνωστοι απείλησαν τα γραφεία τελετών, σύμφωνα με τους ίδιους. Η Κίρα Γιάρμις, πρώην εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι, αναφέρει σε ανάρτησή της ότι τα γραφεία κηδειών αρνούνται να προσφέρουν νεκροφόρες για τη μεταφορά.

«Αρχικά δεν μας επέτρεψαν να νοικιάσουμε αίθουσα τελετών για τον αποχαιρετισμό του Αλεξέι. Τώρα που πρέπει απλά να γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία, τα γραφεία κηδειών μας ενημερώνουν ότι κανένα από αυτά δεν δέχεται να μεταφέρει τη σορό εκείνου», αναφέρει σαφώς στην ανάρτησή της η Κίρα Γιάρμις, ενώ άλλος συνεργάτης αναφέρει ότι η ομάδα του Ναβάλνι θα βρει λύση.

Η κηδεία του Ναβάλνι θα διεξαχθεί στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε

Η τελετή κηδείας του Ναβάλνι θα λάβει χώρα στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε μετά από αποχαιρετιστήρια τελετή σε εκκλησία στην περιοχή Μαρίινο αύριο. Οι συνεργάτες του υπόσχονται μετάδοση της τελετής ζωντανά online. Ταυτόχρονα επικρίνουν τις αρχές γιατί δεν έδωσαν άδεια για προσκύνημα της σορού.

Σήμερα καλούν όποιους δεν μπορούν να παραβρεθούν στην κηδεία να τιμήσουν τη μνήμη του σε διάφορες πόλεις στις 7 μ.μ. τοπική ώρα. Οι ρωσικές αρχές χαρακτηρίζουν ως «εξτρεμιστές υποστηρικτές από τις ΗΠΑ» τους υποστηρικτές του Ναβάλνι και δεν αποκλείεται να επέμβουν σε οποιαδήποτε δράση θεωρούν πολιτική διαδήλωση. Η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, εκφράζει ανησυχία για την ειρηνική διεξαγωγή της κηδείας ή τυχόν σύλληψη παρευρισκομένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP / Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ