Ξέφρενη κακοκαιρία Elias: Δραματική νύχτα στον Βόλο – Πάνω από 330 απεγκλωβισμοί

Ξέφρενη κακοκαιρία Elias: Δραματική νύχτα στον Βόλο – Πάνω από 330 απεγκλωβισμοί

Η κακοκαιρία Elias πλήττει με ολοένα μεγαλύτερη ένταση περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, προκαλώντας δραματικά γεγονότα. Οι κάτοικοι της Μαγνησίας και της Λάρισας βιώνουν έναν εφιάλτη, παρόμοιο με αυτόν που είχαν ζήσει πριν λίγες ημέρες με τον κυκλώνα Daniel.

Η κατάσταση στον Βόλο τη νύχτα ήταν ανησυχητική, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Ο ποταμός Κραυσίδωνας ξέπερασε τους φραγμούς και προκάλεσε πλημμύρες. Ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, περιέγραψε την κατάσταση ως εξαιρετικά δύσκολη, και ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή. “Η κατάσταση στην πόλη δεν είναι υπό έλεγχο, παρακαλώ μείνετε στα σπίτια σας”, δήλωσε.

Πλημμύρες στους δρόμους της πόλης

Οι δρόμοι του Βόλου πλημμύρισαν και η στάθμη των υδάτων έφτασε σε ορισμένα σημεία έως και τους 70 εκατοστούς, με την περιοχή της Αγριάς και των Αλυκών να φτάνουν το ένα μέτρο. Οι κάτοικοι της Αγριάς προσπαθούσαν με κουβάδες και σκούπες να αδειάσουν τα νερά από τα σπίτια τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια και στα αυτοκίνητά τους. Επίσης, πολύ ανησυχητική ήταν η εικόνα που καταγράφηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου το νερό έφτασε σε ύψος υπογείου. Η κατάσταση στον Βόλο ήταν δραματική από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον Βόλο για λόγους ασφαλείας

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κυκλοφορία απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας. Οι κεντρικοί δρόμοι, όπως η οδός Αναλήψεως και ο περιφερειακός, μετατράπηκαν σε χείμαρρους. Το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκαν σε πολλές περιοχές της πόλης. “Η κατάσταση είναι τραγική, όλα έχουν πλημμυρίσει. Εγώ πρόλαβα να φύγω από το σπίτι μου. Η γειτόνισσά μου έχει πλημμυρίσει στο ισόγειο και όλοι είμαστε στον πάνω όροφο του σπιτιού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα”, αναφέρει ένας κάτοικος της οδού Ζάχου όπως ανέφερε στον taxydromos. Παράλληλα, η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για να απεγκλωβίσει πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο Πύργος Ελέγχου έχει ήδη λάβει 800 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 330 απεγκλωβισμοί πολιτών προς ασφαλή σημεία. Ακόμα, ζητήθηκε βοήθεια από την ΕΡΤ, καθώς δύο μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου της εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της ρεπορτάζ στο ποτάμι Κραυσίδωνα.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το κακοκαιρικό σύστημα Elias αναμένεται να επηρεάσει για περισσότερο χρόνο περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και συχνά κεραυνούς. Σήμερα Πέμπτη (28-09-2023), αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε περιοχές της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Εύβοιας (κυρίως τη βόρεια), της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Βοιωτίας (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά η κακοκαιρία αναμένεται να εξασθενήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ