Τα ανθισμένα κεράσια της Πιερίας

Τα ανθισμένα κεράσια της Πιερίας

Οι παραγωγοί της Πιερίας αποφάσισαν να μοιραστούν τα μοναδικά τοπία που δημιουργούν οι ανθισμένες κερασιές με τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες. Σε συνεργασία με τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), ακολουθούν το πρότυπο των “Ανθισμένων Διαδρομών” του Λευκάδιου Χερν

Στην Ελλάδα, το κεράσι χαρακτηρίζεται ως ο “αναδυόμενος αστέρας των ελληνικών φρούτων”. Η καλλιέργεια του κερασιού αναπτύσσεται εντατικά στην Ελλάδα, με τα φρούτα του να έχουν κατακτήσει την κορυφή στην αγορά των δενδρυλλίων και φύτευσης.

5265076 scaled

Οι κερασώνες στον Κολινδρό και τη Ράχη Πιερίας

Στην περιοχή του Κολινδρού, καλλιεργούνται 1.000 στρέμματα με κεράσια και οι εξαγωγές φτάνουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια. Στην περιοχή της Ράχης, καλλιεργούνται 2.000 στρέμματα με κεράσια και το 85% της παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Ασίας, Ευρώπης και Βαλκανίων.

shallow focus photography of cherry fruits

Ένα διήμερο γεμάτο με ανθισμένες κερασιές σε Κολινδρό, Ράχη στην Πιερία

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής αναδεικνύει το φυσικό πλούτο της Πιερίας με τους “Ανθισμένους Κερασιούς” και ενδυναμώνει την τοπική οικονομία μέσω τουριστικών προτάσεων.

a close up of a tree with white flowers

Η καλλιέργεια της κερασιάς

Η καλλιέργεια της κερασιάς αναπτύσσεται εντατικά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η Ελλάδα καλλιεργεί περίπου 162.000 στρέμματα κερασιάς, με την παραγωγή της να κατατάσσεται στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη.

5265112 scaled

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ