Ο Πιερρακάκης αποκαλύπτει: Ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία

Ο Πιερρακάκης αποκαλύπτει: Ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αποκάλυψε ότι έχουν καταγραφεί 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία στην πλατφόρμα που ξεκίνησε πρόσφατα. Από αυτές, οκτώ προέρχονται από μαθητές και 33 από γονείς. Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας κάθε παιδιού στο σχολείο και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας.

Ο κ. Πιερρακάκης αποκάλυψε επίσης την αύξηση των περιπτώσεων νεανικής βίας μετά την πανδημία του Covid-19 και τόνισε την ανάγκη για δράση. Επισήμανε τις προετοιμασίες που γίνονται στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης των καθηγητών και της υιοθέτησης μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας. Επικεντρώθηκε επίσης στο θέμα της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία και στην αναγκαιότητα σοβαρών αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σοβαρές αλλαγές στο σχολείο

Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός ψηφιακού φροντιστηρίου και την επανεξέταση των εξετάσεων στο Λύκειο, με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος. Επιπλέον, εξέφρασε την υποστήριξή του προς την εκλογή των ευρωβουλευτών με ψήφο και επεσήμανε την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας αποτελούν προτεραιότητα και ο κ. Πιερρακάκης προωθεί συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ