Λάρισα: Πολίτες αποκλεισμένοι από την κακοκαιρία Daniel απομακρύνονται με τρακτέρ

Λάρισα: Πολίτες αποκλεισμένοι από την κακοκαιρία Daniel απομακρύνονται με τρακτέρ

Η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Λάρισας είναι εκτός ελέγχου λόγω της κακοκαιρίας Daniel που πλήττει την περιοχή. Το Σωτήριο Λάρισας είναι μία από τις περιοχές που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις αυτής της κακοκαιρίας. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και αρκετοί πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Οι αγρότες της περιοχής έχουν βγει στους δρόμους για να βοηθήσουν με τη χρήση τρακτέρ και άλλων οχημάτων και έχουν απεγκλωβίσει αρκετά άτομα, μεταφέροντάς τα σε ασφαλή κτίρια της κοινότητας.

Ο ποταμός Ενιπέας στα Φάρσαλα έχει πλημμυρίσει καθώς οι ποσότητες νερού που έρχονται από τα ορεινά της Σκοπιάς είναι ασυνήθιστα υψηλές. Η Πολιτική Προστασία αποφάσισε πρόσφατα να εκκενώσει την Υπέρεια στη Δημοτική Ενότητα Ενιπέα για την προστασία των ανθρώπων από τα κακοκαιρικά φαινόμενα. Η καταστροφή είναι τεράστια στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, ενώ ένας νεαρός βοσκός αγνοείται από το βράδυ. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο βοσκός είναι πακιστανικής καταγωγής και ζούσε σε τροχοβίλα στην περιοχή. Πολλά σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις, όπως τυροκομεία, έχουν πλημμυρίσει στα χωριά Νέα Λεύκη και Νέα Καρυά.

Το Πήλιο αποκομμένο

Μεγάλο κομμάτι δρόμου έχει κοπεί από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, αποκλείοντας πολλά από τα παραλιακά χωριά του Πηλίου. Η πρόσβαση στο Βόλο είναι αδύνατη, καθώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια, γι’ αυτό το λόγο τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ χρησιμοποιούν συρματόσχοινα για να διακομίσουν ασθενείς σε νοσοκομεία του Βόλου, όπου χρειάζονται αιμοκαθάρσεις και άλλες ιατρικές εξετάσεις. Η επιχείρηση συνεχίζεται στο Πήλιο μεταξύ των Γλυκών Νερών και του χωριού Κοροπή, όπου έχει καταρρεύσει ένα τμήμα του δρόμου και έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Για τη μεταφορά των ατόμων δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική οδός και γι’ αυτόν τον λόγο οι ασθενείς μεταφέρονται με φορείο, ενώ στη συνέχεια με σχοινιά τους φέρνουν στην απέναντι πλευρά.

kakokairia 5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ