Καταδίωξη διαρρηκτών στην Καλλιθέα: Πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα, δείτε το βίντεο

Καταδίωξη διαρρηκτών στην Καλλιθέα: Πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα, δείτε το βίντεο

Η αστυνομία συνέλαβε διαρρήκτες μετά από εντυπωσιακή καταδίωξη στην Καλλιθέα, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η τηλεόραση του Mega. Συγκεκριμένα, ο διαρρήκτης κρύβονταν σε πολυκατοικία και ακινητοποιήθηκε από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ο ένοικος που συνειδητοποίησε την κατάσταση ειδοποίησε τις αρχές.

Η κατάληψη

Οι δύο άντρες έξω από την Καλλιθέα εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ενοίκων εξαιτίας των εορτών και προσπάθησαν να εισέλθουν σε κατοικίες το μεσημέρι. Προσπάθησαν να πλησιάσουν τις βεράντες από μια μη ορατή τοποθεσία. Ένας ένοικος αντιλήφθηκε την προσπάθειά τους και ειδοποίησε την αστυνομία. Τρεις μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στην τοποθεσία έγκαιρα και ξεκίνησε η κατάδιωξη.

Η απόπειρα διαφυγής

Οι δύο δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα. Οι πολίτες και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν μετά από ένα προσπάθεια διάρκειας περίπου ενός τέταρτου. Οι ίδιοι δράστες είχαν προηγουμένως ληστέψει κατάστημα ειδών συγκόλλησης. Η αστυνομία αναζητά τους συνεργούς τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σπείρα διαρρηκτών.

Προηγούμενη καταδίκη για ληστείες

Σύμφωνα με τηλεοπτικές πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για ληστείες. Παρ’ όλα αυτά, παρέμενε ελεύθερος και συνέχιζε τις δραστηριότητές του παρά την καταδικαστική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ