Κακοκαιρία Ντάνιελ: Δραματικές διασώσεις από ελικόπτερα και στρατό – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Κακοκαιρία Ντάνιελ: Δραματικές διασώσεις από ελικόπτερα και στρατό – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Οι ομάδες διάσωσης της πυροσβεστικής και του στρατού παλεύουν ενάντια στον χρόνο για να διασώσουν τους κατοίκους των πλημμυρισμένων χωριών της Καρδίτσας και να βρουν τους αγνοούμενους. Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, “γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των πολιτών”. Πολλά χωριά, όπως το Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά, παραμένουν αποκλεισμένα.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τις διασωστικές επιχειρήσεις, με γυναίκες και άνδρες να απεγκλωβίζονται από σπίτια και στέγες με τη βοήθεια ελικοπτέρων και ειδικών οχημάτων. Ακόμα και παιδιά διασώθηκαν με ασφάλεια από την άνοδο των υδάτων. Το γήπεδο της Καρδίτσας χρησιμοποιήθηκε ως προσωρινή καταφύγιο για τους διασωθέντες, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που βίωσαν ως καταστροφική.

Συνάντηση είχαν και δυνάμεις του στρατού με την κατάσταση να δείχνει ακόμα πιο επικίνδυνη. Οι στρατιώτες διέσωσαν ηλικιωμένους και τους πήγαν σε ασφαλή μέρη χρησιμοποιώντας ειδικά οχήματα. Μερικά χωριά, όπως ο Παλαμάς και ο Βλοχός, υπέστησαν μεγάλη ζημιά από τις πλημμύρες. Τα αγνοούμενα άτομα αποτελούν ανησυχία για τις αρχές, με τα συνεργεία να εξακολουθούν τις έρευνες και τις διασωτικές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ