Εξιχνίαση 27 Περιστατικών Διαδικτυακών Απατών

Εξιχνίαση 27 Περιστατικών Διαδικτυακών Απατών

Ένα συνεχές κύμα απατών στο διαδίκτυο αναδεικνύεται, με τους δράστες να επικοινωνούν με πολίτες και επιχειρήσεις, παριστάνοντας την εξόφληση χρεών ή την καταβολή επιδόματος, και να αποκτούν πρόσβαση στους κωδικούς εισόδου σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ανακάλυψε 27 περιπτώσεις απάτης που υλοποιήθηκαν από την εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα, 15 άτομα συνελήφθησαν, ενώ εντοπίστηκαν επίσης άλλα 34 μέλη της οργάνωσης. Στα πλαίσια της έρευνας αναγνωρίστηκαν επίσης 233 άτομα που συνεργάστηκαν στην απάτη. Ο τρόπος λειτουργίας των απατεώνων περιλάμβανε κλήσεις σε πολίτες και επιχειρήσεις, αποσπώντας τους κωδικούς εισόδου τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η εγκληματική οργάνωση εφάρμοζε την ίδια μεθοδολογία για 27 ακόμα περιστατικά απάτης, που σημειώθηκαν από Ιούνιο του 2022 έως Μάρτιο του 2023, με συνολικό ποσό απάτης πάνω από 430.000 ευρώ. Συνολικά 36 Έλληνες και 3 αλλοδαποί εντοπίστηκαν ως δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους μεταφέρθηκαν τα κλοπιμαία χρηματικά ποσά. Η συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε στον Ανακριτή Κατερίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ