Έντονη κακοκαιρία στην Κρήτη: Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές

Έντονη κακοκαιρία στην Κρήτη: Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές

Έντονη κακοκαιρία στην Κρήτη: Το ΒΟΑΚ κλειστό λόγω κατολισθήσεων

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη προκάλεσαν κατολισθήσεις και τοπικές πλημμύρες. Κομμάτια οδοστρώματος κλείστηκαν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, κοντά στο Φόδελε και στο Μπαλί, λόγω κατολισθήσεων. Η κίνηση ήταν δύσκολη για λίγες ώρες, ωστόσο η κατάσταση αντιμετωπίστηκε γρήγορα από τις αρμόδιες αρχές.

Συνεργεία του δήμου Μαλεβιζίου και της Περιφέρειας απέμακρυναν μπάζα και βράχια που είχαν πέσει λόγω των κατολισθήσεων. Αναλαμβάνοντας καθαρισμό και αποκατάσταση του οδοστρώματος, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και στο δίκτυο οδών του Λέντα του Δήμου Γόρτυνας.

Κοντά στη Γαύδο, μια τουρίστρια συναντά κίνδυνο παρασυρόμενη από χείμαρρο που δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση. Τυχαία περαστικά της βοήθησαν να περάσει με ασφάλεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή για επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη, ενώ περιοχές όπως η Γαύδος πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση. Βίντεο καταγράφουν την κατάσταση των πλημμυρισμένων περιοχών.

Πηγή: protothema.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ