Άσχημος καιρός αυτήν την στιγμή: Έντονη χαλαζόπτωση σε Ήπειρο, Καλάβρυτα και Ξυλόκαστρο

Άσχημος καιρός αυτήν την στιγμή: Έντονη χαλαζόπτωση σε Ήπειρο, Καλάβρυτα και Ξυλόκαστρο

Αυτήν την στιγμή, έχει ξεκινήσει μια άσχημη καταιγίδα από διάφορες περιοχές της Ηπείρου και της Αχαΐας. Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες και βίντεο, πέφτει χαλάζι στο Πωγώνι Ηπείρου και στο Χιονάτο Καστοριάς, ενώ υπάρχουν επίσης ισχυρές χαλαζοπτώσεις στα Μαζέικα Αχαΐας και στα Γιάννενα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το χαλάζι στην Κλειτορία Καλαβρύτων προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες. Επίσης, υπάρχει έντονη χαλαζόπτωση στο Ξυλόκαστρο.

Βίντεο από το Χιονάτο Καστοριάς:
Βίντεο από τα Μαζέικα Αχαΐας:

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σήμερα Δευτέρα (25-09-2023), αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας της Στερεάς. Επιπλέον, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος ενδέχεται να επηρεαστούν προσωρινά. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία, οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς και στα δυτικά και βόρεια της Λάρισας.

Αύριο Τρίτη (26-09-2023), αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (νομοί Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, νότια τμήματα της Λάρισας), στη Στερεά (νομοί Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (νομοί Άρτας, Πρέβεζας).

Την Τετάρτη (27-09-2023), αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς τις δυτικές Κυκλάδες. Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας και βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023), αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Με το πέρασμα του χρόνου, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ