Οι ευεργετικές επιδράσεις της γυμναστικής με βάρη στο σώμα

Οι ευεργετικές επιδράσεις της γυμναστικής με βάρη στο σώμα

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, η επιθυμία να διαμορφώσουμε ένα μυώδες σώμα και να αποκτήσουμε six-pack αυξάνεται. Πέρα από την αισθητική πλευρά, πολλοί γυμναστές και επιστήμονες φυσικής αγωγής υπογραμμίζουν ότι η ανάπτυξη των μυών είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Freeletics, της δημοφιλούς εφαρμογής γυμναστικής στην Ευρώπη, υπάρχει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα προπόνησης που επιτρέπει την ενίσχυση όλων των μυών του σώματος, προσφέροντας ταυτόχρονα καλή καρδιαγγειακή λειτουργία, υγιές μεταβολικό σύστημα και ισχυρό ανοσοποιητικό.

Ποιοι είναι λοιπόν οι επιστημονικοί λόγοι πίσω από αυτήν την άποψη, σύμφωνα με την πλατφόρμα γυμναστικής, και γιατί η γυμναστική με βάρη είναι σημαντική για την καρδιά και τους υπόλοιπους μύες του σώματος;

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει προκαλέσει προβλήματα στον μυοσκελετικό μας σύστημα, όπως πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους και το ισχίο. Η προπόνηση με βάρη ενισχύει τους πλάγιους κοιλιακούς, βοηθώντας στη σταθεροποίηση και την ανακούφιση της πλάτης που υποφέρει από υπερφόρτωση.

Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού

Οι τραυματισμοί κατά την καθημερινότητα είναι συχνό φαινόμενο. Αναπτύσσοντας το μυϊκό μας σύστημα, μπορούμε να προστατευτούμε από σοβαρούς τραυματισμούς στη μέση, τους κοιλιακούς και τους τένοντες.

Βελτιώνει την απόδοση μας

Η γυμναστική βελτιώνει την απόδοσή μας και τονίζει την ευλυγισία μας, επιτρέποντάς μας να κουβαλήσουμε μεγαλύτερα βάρη και να αποκτήσουμε ολοένα και πιο ισχυρούς μύες.

Ενισχύει το καρδιαγγειακό μας σύστημα

Η γυμναστική συμβάλλει στην δύναμη της καρδιάς μας, μειώνοντας τον κίνδυνο από καρδιαγγειακά νοσήματα. Η αύξηση της καρδιακής μας ικανότητας έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Βοηθά στη μείωση του βάρους

Η αύξηση της μυϊκής μάζας μας αυξάνει την καύση θερμίδων και συμβάλλει στη μείωση του λίπους στο σώμα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ