Νεραντζάκης: “Η ομάδα δεν έχει σουτέρ”

Νεραντζάκης: “Η ομάδα δεν έχει σουτέρ”

Στην αδυναμία από την περιφέρεια αναφέρθηκε λεπτομερώς ο Στάθης Νεραντζάκης, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του ως head coach του ΠΑΟΚ.

“Ήταν δίκαιη η επικράτηση της ΑΕΚ. Ο βασικός λόγος ήταν το αμυντικό κομμάτι της ομάδας, δεχθήκαμε πολλούς πόντους και η αντίπαλη ομάδα σκόραρε με 69% στο δίποντο. Αυτός είναι ο λόγος που χάσαμε το παιχνίδι”, είπε αρχικά ο 47χρονος.

Ερωτηθείς για τα ποσοστά του ΠΑΟΚ στα τρίποντα, απάντησε: “Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της σεζόν. Σε ελάχιστα ματς ήμασταν καλοί στην περίμετρο. Η ομάδα δεν έχει σουτέρ, δεν έχει αυτό το προνόμιο. Βασικό είναι ότι η ομάδα δεν έχει σουτέρ και μπορώ να βασιστώ πάνω τους”.

Κληθείς να σχολιάσει τι άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, τόνισε: “Μπήκαμε κάποια καλάθια σε εκείνο το σημείο. Η ΑΕΚ έχει τους παίκτες να τα εκτελέσουν. Θα πρέπει να δούμε στο βίντεο τα λάθη που έγιναν στην τέταρτη περίοδο. Χάσαμε στο πρώτο πεντάλεπτο του τέταρτο δεκαλέπτου την επαφή με το σκορ και την ψυχική δύναμη να αντέξουμε μέχρι το τέλος”.

Αναφορικά με την επίδοση των παικτών και τις αποφάσεις τους στο τέλος, τόνισε: “Αυτό που μπορώ να διακρίνω είναι ότι προσπαθήσαμε να μπούμε ξανά στο παιχνίδι μέσα από την επίθεση κι αυτό δεν ήταν κάτι που ζητούσαμε. Η άμυνα θα μας έδινε την ώθηση για να μείνουμε συμπαγείς και ανταγωνιστικοί. Το αμυντικό κομμάτι δεν λειτούργησε καλά, γιατί οι παίκτες σκέφτονταν πώς θα εκτελέσουν στην επίθεση. Μέσα από την άμυνα κερδίζονται τα παιχνίδια κι όχι μέσα από την επίθεση”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ