Στο μικροσκόπιο της ΔΕΑΒ μπαίνουν πλέον τα γεγονότα που σημάδεψαν το ντέρμπι στο ΣΕΦ. Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας κάλεσε σε απολογία την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς και τους δύο αθλητές της ομάδας που βρέθηκαν στο επίκεντρο των ερευνών.
Η κλήση των παικτών για τα επεισόδια στα αποδυτήρια
Καλείται η ομάδα, μαζί με τους Ματίας Λεσόρ και Τζέριαν Γκραντ, να δώσει εξηγήσεις για όσα έγιναν με την Αστυνομία μετά το τέλος του αγώνα. Η ημερομηνία για την ακρόαση ορίστηκε για τις 22 Ιουνίου 2026. Το περιστατικό απασχολεί έντονα τις αρχές, καθώς η εμπλοκή παικτών σε επεισόδια με αστυνομικούς εντός των αποδυτηρίων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή. Οι κανονισμοί για τη βία στον αθλητισμό αναμένεται να εξεταστούν ενδελεχώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Τι προβλέπει το νομικό πλαίσιο
Βασίζεται η κλήση αυτή στο άρθρο 1 του νόμου 4326/2015, το οποίο έχει υποστεί τροποποιήσεις με τον πρόσφατο νόμο 5224/2025. Ζητούν οι αρμόδιοι να μάθουν τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη διάρκεια των Play Offs της Stoiximan GBL. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις 22 Ιουνίου:
«Καλεί σε ακρόαση, στις 22/06/2026, την ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, τον ΜΑΤΙΑΣ ΛΕΣΟΡ και τον ΤΖΕΡΙΑΝ ΓΚΡΑΝΤ, επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αναφορικά με σοβαρό φαινόμενο βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα μεταξύ αθλητών και παραγόντων της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με την Αστυνομία, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι δύο επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές, στα αποδυτήρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στις 13/06/2026, για τα Play Offs του πρωταθλήματος της Stoiximan GBL, περιόδου 2025/2026.
Εφαρμογή άρθρου 1 του ν. 4326/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 104 του ν. 5224/2025».