Ένα-ένα τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ χαιρέτησε ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, στην επιστροφή τους στο ξενοδοχείο του Μετσόβου. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ βρίσκεται από σήμερα (25/8) στο πλευρό του Αντρέα Τρινκιέρι και των παικτών, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας — και η παρουσία του δεν είναι τυπική.
Το απόγευμα παρακολούθησε την προπόνηση στο Κ.Γ. Μετσόβου, πλάι στον τζένεραλ μάνατζερ Γιώργο Τσιάρα, ύστερα από κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Ιταλό τεχνικό. Στη συνέχεια χαιρέτησε έναν-έναν παίκτες, στελέχη και προπονητικό επιτελείο, ευχόμενος καλή σεζόν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ηπειρωτικού Αγώνα», ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ήθελε προσωπικά να έχει συζητήσεις με τον καθένα ξεχωριστά, ενώ πρόθεσή του είναι να διανυκτερεύσει στο Μέτσοβο μαζί με την αποστολή. Μια επιλογή που αποτυπώνει τη διάθεσή του να σταθεί δίπλα στην ομάδα στη φάση του «χτισίματος» ενόψει μιας άκρως απαιτητικής σεζόν.
Ο δεσμός του με τον σύλλογο, άλλωστε, έχει βαθιές ρίζες. Στις πρώτες του δηλώσεις ως μεγαλομέτοχος, στο PAOK Sports Arena λίγο πριν από το τζάμπολ με την Πριέβιντζα για τη φάση των «16» του FIBA Europe Cup, είχε πει: «Εγώ γεννήθηκα εδώ πέρα, δυστυχώς λείπω κάμποσα χρόνια από εδώ, αλλά πάντα ήταν στην καρδιά μου». Τότε είχε σημειώσει πως προτιμά να μιλούν τα έργα του και όχι ο ίδιος.
Στο Μέτσοβο η ομάδα του Τρινκιέρι δουλεύει με 16 αθλητές στην αποστολή — οι Γκρέι, Μήτρου-Long, Τάιρι, Αλεξάντερ, Χουγκάζ, Ομορούγι, Χάντζινς, Κακλαμανάκης, Φόστερ, Ιατρίδης, Φίλλιος, Μουρ και Μανθόπουλος, μαζί με τους έφηβους Μάνη, Σπανό και Χαραλαμπίδη. Οι διεθνείς Καλάθης, Περσίδης και Μπαζίνας και ο Cedi Osman θα ενσωματωθούν μετά τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του FIBA World Cup.
Η δεύτερη ημέρα είχε διπλή προπόνηση — βάρη το πρωί, σουτ στο Κ.Γ. Μετσόβου το απόγευμα — και το ίδιο ισχύει για την Τετάρτη (26/8). Πριν από την αναχώρηση έχουν προγραμματιστεί και δύο φιλικά: με το Περιστέρι στις 29 Αυγούστου και τον Βίκο Ιωαννίνων στις 31.