Το design και οι εκπλήξεις πίσω από το Chrysler Halcyon Concept

Το design και οι εκπλήξεις πίσω από το Chrysler Halcyon Concept

Η Chrysler παρουσίασε ένα εντυπωσιακό, ηλεκτρικό σπορ πρωτότυπο βασισμένο στην πλατφόρμα STLA Large του ομίλου Stellantis. Ποια είναι τα καινοτόμα στοιχεία που προτείνει;

Η βάση του Halcyon Concept σε μια υπάρχουσα πλατφόρμα δείχνει τη δέσμευση της Chrysler για μια επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων . Ενδεικτικό της προσέγγισης αυτής είναι και η χρήση της ίδιας πλατφόρμας για το μελλοντικό Dodge Charger Daytona EV.

chrysler halcyon concept 02

Παρά τα όσα γνωρίζουμε για το πρωτότυπο, εξακολουθούμε να αγνοούμε τεχνικές λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του. Ωστόσο, η Chrysler επιβεβαιώνει ότι το Halcyon Concept χρησιμοποιεί τεχνολογία 800V για γρήγορη φόρτιση, με λιθίου-θείου μπαταρία και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση του αυτοκινήτου με οδηγό και επιβάτες.

chrysler halcyon concept 03

Οι εντυπωσιακές γραμμές του Halcyon Concept, με το χαμηλό ύψος και την τοξοειδή οροφή, μαζί με την εντυπωσιακή διάταξη των θυρών, αποτυπώνουν την επιθετική εικόνα του. Τα δύο κρύσταλλα της οροφής που ανοίγουν προς τα πάνω ακολουθούν ένα πρωτοποριακό σχέδιο που προσομοιάζει τα “φτερά του γλάρου”.

chrysler halcyon concept 05

Το ενιαίο και ευρύχωρο εσωτερικό του, χωρίς την Β κολώνα, καθιστά το Halcyon Concept ιδιαίτερα προσβάσιμο. Ο χώρος αποσκευών κάτω από τη γυάλινη οροφή, μαζί με τις αεροδυναμικές λύσεις που ενσωματώνει το αμάξωμα, αποτελούν παραδείγματα της πρωτοποριακής προσέγγισης της Chrysler.

chrysler halcyon concept 06

Η Chrysler υποστηρίζει ότι το Halcyon διαθέτει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, με το τιμόνι και τα πεντάλ να υποχωρούν όταν το αυτοκίνητο είναι στον αυτόνομο λειτουργία. Το τζάμι γίνεται επίσης πιο σκούρο σε αυτήν την περίπτωση.

chrysler halcyon concept 07

Το ταμπλό διαθέτει μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη και το παρμπρίζ μια head-up display με επαυξημένη πραγματικότητα. Επιπλέον, η ενσωμάτωση τεχνολογιών ΑΙ προσφέρει διάφορες υπηρεσίες, κάνοντας την εμπειρία οδήγησης στο Halcyon πλουσιότερη και πιο εξατομικευμένη.

chrysler halcyon concept 11

Με ένα βιομετρικό scanner, το αυτοκίνητο προσαρμόζει την εμπειρία οδήγησης σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού, ενώ το head-up display προβάλλει σχέδια ανάλογα με τη μουσική που ακούει. Η Chrysler ονομάζει όλα αυτά “Αρμονία σε Κίνηση” (Harmony in Motion).

chrysler halcyon concept 09

Παρόλο που δεν έχει δοθεί επίσημο χρονοδιάγραμμα για το αν θα γίνει ποτέ το Halcyon αυτοκίνητο παραγωγής, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την πρώτη ηλεκτρική κυκλοφορία της Chrysler, το οποίο αναμένεται το 2025. Το μέλλον ανήκει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να εμπορεύεται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα τρία χρόνια αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ