Τι αποκάλυψε η υφυπουργός Μεταφορών για τα νησιά;

Τι αποκάλυψε η υφυπουργός Μεταφορών για τα νησιά;

Η χρήση φωτεινών χρωμάτων σε αυτοκίνητα που κινούνται στα νησιά βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και νερού.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εστιάζει στα νησιά με το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, σκούτερ και ποδηλάτωνΚινούμαι Ηλεκτρικά 3“.

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα ειδικά επιδοτεί την απόσυρση παλιών οχημάτων για εταιρείες με νησιωτική έδρα.

Η κ. Αλεξοπούλου υπογράμμισε ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών. Η Κυβέρνηση επιχορηγεί αυτήν τη μετάβαση μέσω 4 κρατικών προγραμμάτων.

Επιπλέον, ανακοίνωσε τα προγράμματα «Πράσινα Ταξί», «Φορτίζω Παντού» και e-Astypalea, τα οποία επίσης ενθαρρύνουν την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη μεταφορά.

Η κ. Αλεξοπούλου επισήμανε ότι η Κυβέρνηση επενδύει επίσης στον εξηλεκτρισμό των λεωφορείων και στην υποστήριξη της ποδηλασίας και του περπατήματος ως εναλλακτικές μέθοδοι μετακίνησης.

Τέλος, προτάσσει τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που εστιάζει στη μείωση των ταχυτήτων εντός των πόλεων για λιγότερη κατανάλωση, λιγότερη ρύπανση, και λιγότερο θόρυβο. Επίσης, αναδεικνύει τη σημασία της προέλευσης της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές για το περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ