Τέλος στις κομπίνες στις εξετάσεις οδήγησης – Νέες αλλαγές έρχονται

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρατείνει την προθεσμία για την εγκατάσταση καμερών σε αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος.

Τελεσίγραφο από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών κάθε Περιφέρειας της χώρας επισημαίνει την ανάγκη για εγκατάσταση καμερών στις αίθουσες που πραγματοποιούνται οι θεωρητικές εξετάσεις για την άδεια οδήγησης.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΥΜΕ, οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών έχουν παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024 για να εγκαταστήσουν τις κάμερες, καθώς αλλιώς δεν θα επιτρέπεται η διεξαγωγή θεωρητικών εξετάσεων σε αίθουσες που δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

eksetaseis300 0

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν μέχρι τη λήξη της νέας προθεσμίας δεν τοποθετηθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός, δεν θα επιτρέπεται αυτόματα η διεξαγωγή θεωρητικών εξετάσεων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες στην αντίστοιχη Περιφερειακή Ενότητα.

Από την παράταση εξαιρούνται οι Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ο εξοπλισμός είναι ήδη εγκατεστημένος και συνεπώς οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με αυτόν.

eksetaseis200

Επίσης, σε Περιφέρειες που έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες, η διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων γίνεται ή θα γίνεται από την 1η Δεκεμβρίου 2023 με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού σε όλες τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών.

Το ΥΠΥΜΕ υποστηρίζει ότι η παραταση αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην ανακατασκευή και τη βελτίωση του συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης, με στόχο την διαφάνεια και την αδιαμφισβήτητη διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ