Τέλος οι αίσθηση ζάλης στο αυτοκίνητο -Συμβουλές από το Πολεμικό Ναυτικό

Τέλος οι αίσθηση ζάλης στο αυτοκίνητο -Συμβουλές από το Πολεμικό Ναυτικό

Μια ενδιαφέρουσα συμβουλή προέκυψε από έρευνα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού για την αντιμετώπιση της ναυτίας κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου.

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο μπορεί να είναι απολαυστικό, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει αίσθηση ζάλης και δυσφορίας, γνωστή ως ναυτία, κυρίως σε παιδιά.

nautia autokinhto2

Η ναυτία είναι πιο συνηθισμένη στη θάλασσα, αλλά μια λύση για την αντιμετώπισή της προέκυψε από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και μπορεί να εφαρμοστεί και στο έδαφος. Η έρευνα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού αποκάλυψε ότι η δημιουργία ενός τεχνητού ορίζοντα μειώνει το σύμπτωμα της ναυτίας.

Το πρόβλημα προκύπτει από τον τρόπο που ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται και μεταφράζει τη μετατόπιση του σώματος σε σχέση με τον χώρο κατά την κίνηση ενός οχήματος, ιδίως για εκείνους που κάθονται στο πίσω κάθισμα.

nautia autokinhto3

Η δημιουργία ενός τεχνητού ορίζοντα με LED μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική λύση για τη ναυτία, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει παρόμοια συσκευή για τα αυτοκίνητα. Ωστόσο, οι επιβάτες μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους τεχνητό ορίζοντα εντός της καμπίνας, π.χ. με τη χρήση δύο σημάδια στην ίδια ευθεία, προκειμένου να βοηθούν τον εγκέφαλο να συγχρονίσει τις πληροφορίες από τα μάτια με αυτές του λαβύρινθου.

Οι οδηγοί μπορούν να διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα παιδιά, τοποθετώντας μικρά, κάθετα και ευδιάκριτα σημάδια κατά μήκος των θυρών, περίπου στο ύψος των ματιών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ