Ποιος Όμιλος Θα Παράγει Συνθετικά Καύσιμα στην Ελλάδα;

Ποιος Όμιλος Θα Παράγει Συνθετικά Καύσιμα στην Ελλάδα;

Ένα μεγάλο σχέδιο ανάπτυξης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) έχει τεθεί σε εξέλιξη τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας, με εστίαση στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών όπως το υδρογόνο και τα βιοκαύσιμα.

Η εταιρεία Hellenic Energy στην Ελλάδα έχει δηλώσει τη στροφή της προς την πράσινη μετάβαση, εστιάζοντας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών όπως το υδρογόνο και τα βιοκαύσιμα, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

Επίσης, ο όμιλος στοχεύει στη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και στη δημιουργία “μπλε” υδρογόνου, με στόχο την παραγωγή συνθετικών καυσίμων με χαμηλό αποτύπωμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σιάμισιη, η πράσινη μετάβαση αποτελεί αναπόφευκτο μονοπάτι και πρέπει να διεξαχθεί με ένα ρεαλιστικό πλάνο που λαμβάνει υπόψη το κόστος, την ασφάλεια εφοδιασμού και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο όμιλος Hellenic Energy προσαρμόζει τη στρατηγική του για να συμβάλει ως μέρος της λύσης τα επόμενα χρόνια, αναπτύσσοντας νέα έργα που θα αξιοποιούν πράσινες τεχνολογίες.

Παράλληλα, ο όμιλος έχει σχεδιάσει να επενδύσει μέχρι και 4 δισ. ευρώ σε νέα έργα και νέους τομείς, με στόχο τη βελτίωση της υφιστάμενης υποδομής και την παραγωγή “πράσινου υδρογόνου” μέσω φωτοβολταϊκών έργων και διυλιστηρίων.

Ο κ. Σιάμισιης υπογράμμισε την σημασία της πρόσβασης στο κεφάλαιο και της χρηματοδότησης μεγάλων έργων μέσω κινήσεων όπως το placement στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενισχύοντας τον ρόλο της εταιρείας στην αγορά και την αειφορία των επενδύσεών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ