Ποιο ηλεκτρονικό κατάστημα θα πουλά αυτοκίνητα και θα τα παραδίδει;

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου σχεδιάζει να συνεργαστεί με αυτοκινητοβιομηχανία για την πώληση νέων αυτοκινήτων.

Η Amazon παρουσιάζει μια καινοτόμο πρωτοβουλία με την ανακοίνωση της ότι σχεδιάζει να διαθέσει νέα αυτοκίνητα στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω της πλατφόρμας της τον επόμενο χρόνο. Η εταιρεία έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, σε συνεργασία με την Hyundai, η οποία θα είναι η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που θα είναι διαθέσιμη για πώληση μέσω της πλατφόρμας της.

Οι Αμερικανοί πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το επιθυμητό μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του από το Διαδίκτυο, μέσω της πλατφόρμας της Amazon. Στη συνέχεια, θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν το αυτοκίνητο από την τοπική αντιπροσωπεία ή να το παραλάβουν απευθείας στο σπίτι τους. Επιπλέον, θα υπάρχουν διάφορες επιλογές χρηματοδότησης που θα είναι διαθέσιμες μέσω της πλατφόρμας της Amazon.

<img src="https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/online-car1.jpg?itok=WQQJgtFw” data-srcset=”/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/online-car1.jpg?itok=ZRgfuRXt 700w,
/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/online-car1.jpg?itok=WQQJgtFw 500w” data-sizes=”auto” width=”” height=”” class=”” alt=””>

Συνεργασία με αντιπροσώπους

Η Hyundai θα συνεργαστεί με τη Amazon για την ενσωμάτωση του εικονικού βοηθού Alexa στα μοντέλα της από το 2025. Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, ανέφερε: «Η Hyundai είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία που συμμερίζεται το πάθος μας στην Amazon για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας και την καθημερινή τους ζωή». Μέχρι στιγμής, οι αγοραστές αυτοκινήτων μπορούσαν μόνο να διερευνήσουν τις προσφορές στην Amazon, καθώς δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της αγοράς εκεί. Ωστόσο, η πρόθεση της Amazon είναι να συνεργαστεί με αντιπροσώπους και αυτό μπορεί να αντανακλά την αυξημένη προτίμηση για τις άμεσες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως λόγω της δραστηριότητας κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων όπως η Tesla, που ελαχιστοποιεί τον ρόλο των παραδοσιακών μεσαζόντων όπως οι αντιπρόσωποι.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Ford ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη εμπορευματοποίηση των ηλεκτρικών οχημάτων, με σκοπό να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους διανομείς και να αποφύγουν την αύξηση των τιμών των οχημάτων τους. Η κίνηση αυτή επηρεάζει επίσης τις εταιρείες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Διαδίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η CarMax και η Carvana, οι οποίες είδαν τις μετοχές τους να υποχωρούν κατά περισσότερο από 5% μετά την ανακοίνωση της Amazon.

online car100 0

Τριμηνιαία στοιχεία αυξάνονται κατακόρυφα

Τον περασμένο μήνα, η Amazon αναφέρθηκε σε τριπλάσια αύξηση των καθαρών κερδών της, έως 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο. Επιπλέον, τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν επί τεσσάρες φορές, φτάνοντας τα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι των προβλεπόμενων 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τους αναλυτές. Ο συνολικός όγκος εργασιών της Amazon έφτασε τα 143 δισεκατομμύρια δολάρια (+13%), με αυτά τα νούμερα να υπερβαίνουν τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με τον Andy Jassy, επικεφαλής της Amazon, η εταιρεία επέτυχε αυτά τα αποτελέσματα λόγω της αναδιοργάνωσης της επιχειρηματικής διαδικασίας της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία επέτρεψε την επίτευξη των γρηγορότερων ταχυτήτων παράδοσης σε πελάτες της Prime στα 29 χρόνια της ιστορίας της εταιρείας. Υπογράμμισε επίσης ότι η εταιρεία δεν λείπει από ιδέες για τον βελτιστοποίηση του κόστους και της ταχύτητας παράδοσης σε μελλοντικά εγχειρήματα.

Η Amazon.com επωφελήθηκε ιδιαίτερα από την ημέρα καλοκαιρινών εκπτώσεων για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Prime, η οποία προσφέρει προνόμια όπως δωρεάν παραδόσεις εντός 24 ωρών. Αυτή η επιτυχημένη πρωτοβουλία οδήγησε επίσης σε αύξηση των διαφημίσεων υψηλού περιθωρίου και σε αυξημένα έσοδα, τα οποία ανήλθαν σε 26%, ήτοι 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Καταγγελίες!

Η Amazon και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιμετώπισαν δυσκολίες το 2022 καθώς πολλοί καταναλωτές επέστρεψαν στα φυσικά καταστήματα μετά την πανδημία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλης κλίμακας απολύσεις στις αρχές του 2023. Ωστόσο, τα θετικά αποτελέσματα του καλοκαιριού υπερέβησαν τις προσδοκίες, όπως επεσήμανε ο αναλυτής της Insider Intelligence, Zak Stambor.

Για το τρέχον τρίμηνο, η Amazon εκτιμά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ