Ο ενοχλητικός ήχος που θα έχουν όλα τα αυτοκίνητα από το καλοκαίρι – Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Ο ενοχλητικός ήχος που θα έχουν όλα τα αυτοκίνητα από το καλοκαίρι – Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Από το επόμενο καλοκαίρι, οι οδηγοί θα πρέπει να συνηθίσουν έναν ενοχλητικό, αλλά χρήσιμο ήχο.

Η Ευρώπη έχει λάβει αποφάσεις για τη μείωση των θανάτων στους δρόμους, με τη θέσπιση νέων κανονισμών που θα συμβάλουν σε αυτό τον στόχο.

Ένα από τα συστήματα που έχουν γίνει υποχρεωτικά είναι το Intelligent Speed Assistance (ISA), το οποίο εκπέμπει ηχητικές ειδοποιήσεις όταν ο οδηγός υπερβαίνει το όριο ταχύτητας, προτρέποντάς τον να μειώσει την ταχύτητά του.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ISA θα είναι υποχρεωτικό για όλα τα νέα αυτοκίνητα από τον Ιούλιο του 2022 και για όλα τα νέα αυτοκίνητα προς πώληση από τον Ιούλιο του 2024.

Αν και το ISA θα βοηθήσει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων προτρέποντας τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα, υπάρχουν αντιδράσεις λόγω του ενοχλητικού ήχου που εκπέμπει.

Επιπλέον, υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την ακρίβεια του συστήματος ενώ πολλές φορές μπορεί να προκύψουν λάθος ειδοποιήσεις λόγω μη ενημερωμένων ψηφιακών χαρτών.

Για να απενεργοποιηθεί το ISA, υπάρχει ειδικός μετακινούμενος διακόπτης, ενώ είναι εφικτό και μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου.

Στο μέλλον, άλλα συστήματα όπως το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού και το Προηγμένο Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Οδηγού θα είναι υποχρεωτικά σε όλα τα νέα αυτοκίνητα από τον Ιούλιο του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ