Νέες απαιτούμενες συσκευές στα νέα αυτοκίνητα

Νέες απαιτούμενες συσκευές στα νέα αυτοκίνητα

Φροντίδα για ασφάλεια: Τι αλλαγές έρχονται στις νέες αυτοκινητοβιομηχανίες;

Κατά το 2024, αναμένονται αλλαγές στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων, οι οποίες θα επηρεάσουν την ασφάλεια των οδηγών και την οδηγική εμπειρία.

2024 car safety features 2

Προς το παρόν, γνωρίζουμε ότι κάποια συστήματα υποβοήθησης του οδηγού θα γίνουν υποχρεωτικά από τη μέση του επόμενου έτους. Ειδικότερα, τα νέα αυτοκίνητα που θα τεθούν στην αγορά μετά την 7η Ιουλίου θα πρέπει να διαθέτουν συστήματα όπως το «Έξυπνο Βοηθό Ταχύτητας» (ISA), φώτα προειδοποίησης πανικού, σύστημα υποβοήθησης κατά την οπισθοπορεία, σύστημα ελέγχου κόπωσης του οδηγού και πολλά άλλα.

2024 car safety features 6

Επιπλέον, αναμένεται η ενσωμάτωση του συστήματος καταγραφής δεδομένων EDR, γνωστό ως «μαύρο κουτί» των οχημάτων, που συλλέγει δεδομένα γύρω από τα τροχαία ατυχήματα, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες στις αρχές.

2024 car safety features 8

Επιπλέον, τα ελαστικά των αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι συμβατά με τις νέες απαιτήσεις, με τη Νοέμβριο να αναγνωρίζονται ως χειμερινά μόνο αυτά που φέρουν την ενδεικτική νιφάδα 3PSMF στο προφίλ τους.

2024 car safety features 3

Ακόμη, προβλέπεται η επιβολή αυστηρότερων κανόνων για την άδειες οδήγησης, ελέγχοντας την καταλληλότητα των οδηγών για την οδήγηση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να ενοποιήσει τους κανόνες, επιβάλλοντας τους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

2024 car safety features 9

Τέλος, αλλαγές επιφέρονται και στα πρότυπα εκπομπών και των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, με το Euro 6e να καθίσταται υποχρεωτικό από το 2024 και το Euro 5+ από την 1η Ιανουαρίου 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ