Λαμποργκίνι Temerario: Ο διαμαντένιος κινητήρας του διαδόχου της Huracan

Λαμποργκίνι Temerario: Ο διαμαντένιος κινητήρας του διαδόχου της Huracan

Το επόμενο supercar από την Lamborghini που θα διαδεχθεί το μοντέλο Huracan, με την πιθανή ονομασία Temerario, θα διαθέτει έναν ολοκαίνουριο V8 κινητήρα που αναμένεται να απογειώνεται στις 10.000 στροφές.

Η Lamborghini ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός νέου οκτακύλινδρου κινητήρα, χωρητικότητας 4.0 λίτρων, για τον διάδοχο του Huracan, μετά τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας που έδωσαν το πράσινο φως από τον Όμιλο Volkswagen.

Ο καινοτόμος αυτός κινητήρας είναι ενθουσιασμός για τους οδηγούς: εκτός από το γεγονός ότι είναι θερμικός, με διπλό Turbo, φτάνει τις 10.000 στροφές το λεπτό και αποδίδει 789 ίππους στο peak, με την ενίσχυση του νέου υβριδικού συστήματος που υποτίθεται ότι θα έχει το Temerario.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από την εταιρεία στη Sant’ Agata, το peak ισχύος θα είναι στις 9.000-9.750 στροφές, ενώ η μέγιστη ροπή θα φτάνει τα 730 Nm στο εύρος των 4.000-7.000 στροφών το λεπτό. Οι υπερσυμπιεστές θα τοποθετηθούν στο V μεταξύ των δύο σειρών κυλίνδρων για βελτιωμένη απόκριση και διάταξη.

Επιπλέον, με το νέο υβριδικό σύστημα που αναπτύσσει η Lamborghini, τον θερμικό κινητήρα θα συνοδεύουν τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο πρώτος από αυτούς θα βρίσκεται εντός του συμπλέγματος του θερμικού κινητήρα και θα παρέχει επιπλέον 147 hp και 300 Nm ροπής στους πίσω τροχούς.

Δύο ακόμα ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα θα παρέχουν ισχύ στους εμπρόσθιους τροχούς, καθιστώντας την Temerario τετρακίνητη – όπως και η Revuelto που αντικαθιστά την Aventador. Κάθε ένας από αυτούς θα παρέχει επίσης 147 ίππους. Έτσι, η συνολική ισχύς του Temerario θα είναι αντίστοιχη με αυτήν της Revuelto, αλλά σημαντικά υψηλότερη από ανταγωνιστικά μοντέλα όπως η Ferrari 296GTB και η McLaren Artura.

Η Lamborghini σχεδιάζει να διατηρήσει με τη νέα υβριδική μονάδα ισχύος την αισθητική, την απόκριση και τον ήχο του εμβληματικού κινητήρα V10 που αποτέλεσε αναφορά, παρά τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Η εταιρεία από την Bologna έχει ήδη εργαστεί τα πρωτότυπα του Temerario εδώ και 24 μήνες και φαίνεται ότι θα διατηρήσει την χαμηλή αεροδυναμική σιλουέτα του Huracan. Ωστόσο, ο νέος σχεδιασμός θα ακολουθεί τα μοντέλα Revuelto, με λεπτά και μυτερά φωτιστικά σώματα, εξαγωνικά φώτα ημέρας και μεγάλους αεραγωγούς στον προφυλακτήρα, μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ