Η SEAT θα εισέλθει στον κόσμο των ηλεκτρικών όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή

Η SEAT θα εισέλθει στον κόσμο των ηλεκτρικών όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή

Αντίθετα με τις προηγούμενες φήμες, η SEAT έχει σχέδια να εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων όταν αυτό θα είναι οικονομικά εφικτό.

Εδώ και καιρό υπήρχαν φήμες για το μέλλον της εταιρείας, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της SEAT και της CUPRA, Wayne Griffiths, έβαλε τέλος στις αμφιβολίες. Αντίθετα με τα λεγόμενα του προέδρου της Volkswagen, Thomas Schäfer, που έλεγε πως η CUPRA είναι το μέλλον της SEAT.

Ο Griffiths αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα στη «μητρική εταιρεία» αλλά επισήμανε πως η δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κόστους κάτω από 20.000 ευρώ πρέπει να αποφέρει κέρδη πριν δούμε ένα τέτοιο μοντέλο με το σήμα της SEAT. Παρότι όλη η προσοχή επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στην CUPRA.

Seat Ibiza 2022

Παρά ταύτα, η SEAT θα παρουσιάσει σύντομα τα ανανεωμένα Ibiza και Arona. Όπως επισήμανε ο Griffiths, οι δύο μάρκες θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους: «Υπάρχει χώρος για και τις δύο μάρκες και δεν επηρεάζουν η μία την άλλη. Πρέπει μερικές φορές να θέσεις προτεραιότητες για το καλό της εταιρείας, των εργαζομένων και του μέλλοντος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ