Η Range Rover ετοιμάζει τον αντίπαλο της ηλεκτρικής Porsche Cayenne

Η Range Rover ετοιμάζει τον αντίπαλο της ηλεκτρικής Porsche Cayenne

Η Jaguar Land Rover έχει σχεδιάσει να παρουσιάσει έως το 2026 έξι νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο πλαίσιο της στρατηγικής ‘Reimagine’, μεταξύ των οποίων και η κορυφαία έκδοση του Range Rover Sport.

Συγκεκριμένα, αναμένονται τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά Range Rover, δύο ηλεκτρικά Jaguar, καθώς και η ισχυρότερη ηλεκτρική έκδοση του Range Rover Sport, που θα ανταγωνιστεί τα νέα Lotus Eletre και Porsche Cayenne EV.

Η αλλαγή στα πλάνα περιλαμβάνει τη χρήση της πλατφόρμας MLA για τα ηλεκτρικά Range Rover, ενώ θα υπάρξουν και δύο νέα μικρότερα ηλεκτρικά SUV βασισμένα στην αρχιτεκτονική ΕΜΑ που θα διαδεχθούν τα Range Rover Evoque και Range Rover Velar.

Επιπλέον, προγραμματίζονται ηλεκτρικές εκδόσεις των Discovery Sport και Defender στην πλατφόρμα ΕΜΑ, μαζί με νέες ηλεκτρικές Jaguar με προορισμό το 2026.

Τα ηλεκτρικά Range Rover θα είναι τεχνολογίας 800V για γρήγορη φόρτιση έως και 270kW και ενδέχεται να μοιράζουν ηλεκτρικά μέρη με τη BMW σύμφωνα με τη συνεργασία των εταιρειών από το 2019.

Το Range Rover EV έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον 16.000 ατόμων πριν καν ανακοινωθεί επίσημα, ενώ η JLR επιβεβαιώνει ότι θα διατηρήσει τις εξαιρετικές ικανότητες εκτός δρόμου των θερμικών μοντέλων στο ηλεκτρικό τους αντίστοιχο.

Παρόλο που η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνεται ότι υφίσταται μια πτώση, η Jaguar Land Rover επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την παρουσία στον κλάδο, προσελκύοντας ήδη το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το ηλεκτρικό Range Rover.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ