Η Ford Mustang γιορτάζει τα 60 χρόνια της

Η Ford Mustang γιορτάζει τα 60 χρόνια της

Η Ford Mustang, ένα διεθνές σύμβολο σε τέσσερις τροχούς, γιορτάζει την επέτειό της με εορταστικές εκδηλώσεις που τιμούν ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα του πλανήτη.

Έξι δεκαετίες μετά την πρώτη εμφάνισή της, η αναλλοίωτη Ford Mustang έχει κατακτήσει μια θέση ως παγκόσμιο πολιτιστικό ιστορικό σύμβολο στον κόσμο των αυτοκινήτων, είναι το πιο δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο από την αρχή της δεκαετίας του ’60.

ford mustang
ford mustang

Από το 2015 και μετά, η Ford Mustang έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα εκτός ΗΠΑ, ξεπερνώντας τα 10 εκατομμύρια παγκοσμίως από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στο κοινό στην έκθεση New York World’s Fair στις 17 Απριλίου του 1964.

Η Ford προέβλεπε ότι θα πουλούσε περίπου 100.000 αυτοκίνητα το πρώτο έτος στην αγορά. Ωστόσο, συγκέντρωσε 417.000 πωλήσεις μέσα στην πρώτη χρονιά στις ΗΠΑ. Το 1.000.000ό αυτοκίνητο πουλήθηκε το 1966.

Ford%20Mustang%202015

Η Ford Mustang έχει εμφανιστεί σε πάνω από 5.000 κινηματογραφικές ταινίες και απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα αγοραστών, από όσους αναζητούν απλώς ένα βασικό αυτοκίνητο έως όσους θέλουν πολυτέλεια και συναρπαστικές επιδόσεις.

ford mustang

Αυτή η απήχηση συνεχίζει να αποτελεί την κύρια εντονότητα της Ford Mustang, δίνοντάς της μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο των αυτοκινήτων. Έξι δεκαετίες μετά, παραμένει πιστή στην αυθεντικότητά της και την αγάπη των οπαδών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ