Η επερχόμενη ηλεκτρική BMW M3 – Σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε

Η BMW έχει υποβάλει αίτηση για την πνευματική ιδιοκτησία της ονομασίας iM3, που φαίνεται να θα είναι η πρώτη ηλεκτρική δημιουργία της σειράς M της BMW και μια ηλεκτρική έκδοση της Μ3.

Είναι πλέον γνωστό ότι η νέα BMW M3 θα είναι επίσης ηλεκτρική, καθώς η σειρά M της εταιρείας δεν θα αποφύγει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Τώρα, όλα δείχνουν ότι ο ηλεκτρικός διάδοχος της δυναμικής αυτοκινητοβιομηχανικής ταχείας M3 θα έχει την ονομασία iM3.

Η τρέχουσα γενιά της BMW M3 Competition
Η τρέχουσα γενιά της BMW M3 Competition

Πρόσφατα, η BMW αιτήθηκε την καταχώρηση της συγκεκριμένης ονομασίας στα γραφεία πνευματικής ιδιοκτησίας και πατεντών της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα η πληροφορία να διαρρεύσει.

Αν αυτή η ονομασία προορίζεται πράγματι για την ηλεκτρική M3 – που φαίνεται ότι δεν μπορεί να προορίζεται για κάποιο άλλο μοντέλο, τότε είναι πιθανότατο ότι μελλοντικά θα δούμε επίσης και την iM4. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό εάν θα διατηρηθεί το συμπληρωματικό όνομα Competition, που φέρουν τα δύο τωρινά θερμικά sportscars.

bmw m3 comp 03

Η επιλογή της ονομασίας iΜ3 επιβεβαιώνει επίσης τη δέσμευση της BMW να προσφέρει ταυτόχρονα την ηλεκτρική iM3 και την συμβατική M3 με εσωτερική καύση – όπως δήλωσαν πρόσφατα υψηλά στελέχη της εταιρείας, οι οποίοι διέψευσαν τις φήμες ότι το σύμβολο της ηλεκτροκίνησης θα συνδυαστεί με το συγκεκριμένο υψηλών επιδόσεων μοντέλο, χωρίς ωστόσο να παρέχουν μια εξήγηση σχετικά με τους λόγους πίσω από την καταχώρηση του iM3.

Επειδή η τρέχουσα εμπορική πορεία της συμβατικής Μ3 θα συνεχιστεί σε αγορές με πιο ήπιες προδιαγραφές εκπομπών εκτός Ευρώπης, θα προκαλούσε σύγχυση αν η BMW προσέφερε την Μ3 ως συμβατική και ως αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με το ίδιο όνομα. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε το iM3.

bmw m3 comp 02

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα παρουσίασης της iM3, όπως αναφέρεται, αναμένεται ότι δεν θα κυκλοφορήσει σύντομα. Η BMW έχει ανακοινώσει ότι θα την κυκλοφορήσει μόνο όταν βελτιωθούν οι επιδόσεις της και η οδική συμπεριφορά της σε σχέση με την τρέχουσα Μ3.

bmw m3 comp 01

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πιθανότατα να περιμένουμε την εμφάνιση των νέων τεχνολογιών μπαταριών για να γίνει κάτι τέτοιο, έτσι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν έναν τετραψήφιο αριθμό ίππων με ικανοποιητική αυτονομία. Όσον αφορά τον έλεγχο της πρόσφυσης, με ένα προηγμένο σύστημα διαμοιρασμού της ροπής μεταξύ των τροχών του ίδιου άξονα (torque vectoring), η BMW ελπίζει ότι θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως το αυξημένο βάρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ