Η ανάπτυξη της Scout ανατίθεται από την Volkswagen στη Magna Steyr

Η ανάπτυξη της Scout ανατίθεται από την Volkswagen στη Magna Steyr

Η Volkswagen έχει σχέδια για την εισαγωγή της Scout στην αμερικανική αγορά, με τη δημιουργία ηλεκτρικών μοντέλων SUV και pick-up.

Το 2020, μέσω της Traton, η γερμανική εταιρεία απέκτησε την International Harvester Company, η οποία παρήγαγε το δημοφιλές off-road όχημα Scout μεταξύ του 1960 και του 1980.

Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι την ευθύνη για την ανάπτυξη των επερχόμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν στη Βόρεια Αμερική αναλαμβάνει η εταιρεία Magna Steyr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία από την Αυστρία είναι γνωστή για την παραγωγή του δημοφιλούς μοντέλου G-Class της Mercedes-Benz. Επιπλέον, αυτή η συνεργασία φέρνει στο προσκήνιο άλλες παρόμοιες συνεργασίες όπως αυτή της Xpeng και της SAIC με την αδελφή εταιρεία Audi, για την αγορά της Κίνας.

Scout b

Βάσει των πληροφοριών που δόθηκαν, φαίνεται ότι η Volkswagen επιθυμεί να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για την Scout στη Νότια Καρολίνα, με προβλεπόμενη παραγωγή 200.000 μονάδων ετησίως.

Από τα σχέδια που έχουν διαρρεύσει, τα πρωτότυπα μοντέλα έχουν έντονο αμερικανικό στυλ, με γωνιώδη και τετράγωνα σχήματα. Το αναμενόμενο SUV φαίνεται ότι θα ανταγωνιστεί τα μοντέλα Ford Bronco και Jeep Wrangler, ενώ το pick-up θα ανταγωνιστεί το Jeep Gladiator.

Υπάρχουν σχέδια για την επιστροφή της Scout στις ΗΠΑ προς το τέλος του 2026. Εκπρόσωποι της Volkswagen έχουν δηλώσει ότι αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση ανοίγει τον δρόμο για επιτυχημένη εισαγωγή στην αμερικανική αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ