Γιατί η εργοστασιακή μπαταρία του αυτοκινήτου διαρκεί περισσότερο;

Γιατί η εργοστασιακή μπαταρία του αυτοκινήτου διαρκεί περισσότερο;

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων παρατηρούν ότι οι νέες μπαταρίες που αποκτούν από την αγορά εκφορτίζονται ταχύτερα από τις εργοστασιακές, χωρίς να καταλαβαίνουν τον λόγο πίσω από αυτό το φαινόμενο.

Το επιχείρημα ότι οι κατόχοι οικονομικών αυτοκινήτων πρέπει να επενδύουν λιγότερο στη συντήρηση του οχήματός τους σε σχέση με τους κατόχους premium μοντέλων είναι αξιόπιστο και βασίζεται σε στοιχεία.

Mpataria autokinitou 2

Σε πραγματικό επίπεδο, τα ακριβά premium αυτοκίνητα με πλούσιο εξοπλισμό καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσουν, γεγονός που επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ανεξαρτήτως του τύπου του αυτοκινήτου, η τάση αυτή παραμένει σταθερή.

Οι μπαταρίες που τοποθετούνται κατά την παραγωγή των αυτοκινήτων, έχουν συνήθως διάρκεια ζωής που υπερβαίνει τα 4 έτη, αλλά αυτές που αγοράζουμε διαρκούν μέχρι 2 έως 3 έτη. Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;

Mpataria autokinitou 1

Η αλήθεια είναι ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι κατασκευαστές μπαταριών προσδεσμεύονται από αυστηρές προδιαγραφές. Έτσι, εάν κάτι πάει στραβά με την ποιότητα, η αυτοκινητοβιομηχανία θα αλλάξει τον προμηθευτή μπαταριών, καθώς αυτοί τους προσφέρουν προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στις αυστηρές προδιαγραφές.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα πηγάζει από την ελεύθερη αγορά, όπου οι προδιαγραφές είναι τυπικές, εξαιτίας των μικρών πωλήσεων. Συχνά, η αποθήκευση των μπαταριών αποτελεί πρόβλημα, οδηγώντας στη μείωση της διάρκειάς τους και την ταχεία εκφόρτισή τους.

Mpataria autokinitou 5

Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου καθορίζεται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και στην Ευρώπη ανέρχεται σε 5 με 8 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι και πολλοί κατασκευαστές μπαταριών ακολουθούν παρόμοια τακτική, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη να εξοικονομήσουν πόρους.

Τόσο οι κατασκευαστές μπαταριών όσο και τα καταστήματα πώλησής τους θεωρούν αναποτελεσματικό να παρουσιάζουν μπαταρίες που θα λειτουργούν όπως πρέπει για 8 με 10 χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την χαλάρωση των προδιαγραφών προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομία κλίμακας και η προσφορά των μπαταριών σε προσιτές τιμές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ