Επιβεβαίωση: Ποιος ξένος γίγαντας ενδιαφέρεται για τις Συγκοινωνίες στην Αττική;

Επιβεβαίωση: Ποιος ξένος γίγαντας ενδιαφέρεται για τις Συγκοινωνίες στην Αττική;

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επικυρώνει το άρθρο του Carandmotor.gr που αναφέρει το ενδιαφέρον μιας θυγατρικής του κορυφαίου ομίλου για τον διαγωνισμό στην Αττική.

Έντονη αντίδραση εξέφρασε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απέναντι στη δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή του Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακόμα το Υπουργείο έκανε γνωστό ότι ο διαγωνισμός για το συγκοινωνιακό έργο στην Αττική βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και έχει επικυρωθεί το ενδιαφέρον τόσο φορέων από την Ελλάδα όσο και του εξωτερικού, επιβεβαιώνοντας πλήρως το άρθρο του Carandmotor.gr στις 24 Ιουλίου 2023. Σύμφωνα με αυτό, η Ισπανική εταιρεία μεταφορών με λεωφορεία ALSA – Mobico Group επικοινώνησε μέσω της Ισπανικής πρεσβείας με εκπρόσωπο του φορέα για το συγκεκριμένο διαγωνισμό με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός είναι επί του παρόντος σε εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 19/12/2023.

mobico100

Σύμφωνα με το Υπουργείο: «Η βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο στόλος του ΟΑΣΑ θα εμπλουτιστεί άμεσα με επιπλέον 140 νέα, τελευταίας τεχνολογίας, ηλεκτρικά λεωφορεία από τον Απρίλιο του 2024. Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Τον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου προβλέπει την προμήθεια συνολικά 1.300 λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας έως το τέλος της τετραετίας.

mobico1 0

Επίσης επισημαίνεται ότι η ανάθεση λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ έγινε σύμφωνα με νόμιμες, εγκεκριμένες από το Ελεγκτικό Συνέδριο συμβάσεις 108/2020, που τροποποιήθηκαν με την 9/2022, 96/2022 και 93/2023, οι οποίες συνολικά διαρκούν τρία έτη, όχι τέσσερα όπως αναφέρθηκε λανθασμένα.

mobico 3 0

Αυτή τη στιγμή, αναμένεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο η έγκριση της τετράμηνης παράτασης της τελευταίας Σύμβασης. Ο ΟΑΣΑ ζήτησε τη θεώρηση του σχεδίου σύμβασης τετράμηνης παράτασης και την ακύρωση της σχετικής αρνητικής πράξης, με νόμιμα επιχειρήματα. Όσον αφορά το διαγωνισμό ανάθεσης αξίας 400 εκατ. ευρώ, αυτός δημοσιεύτηκε από τις αρχές Νοεμβρίου 2023 (10/11/2023).

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι για τη δημοσίευση του διαγωνισμού υπήρξε διαβούλευση διάρκειας ενός μήνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (29/6/2023 – 29/7/2023), η οποία προσέλκυσε ενδιαφέρον από φορείς της αγοράς της Ελλάδα και του εξωτερικού.

mobico 3 0

Στόχος του Υπουργείου είναι η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις, που αναβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουμε και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Με σχέδιο, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, αναβαθμίζουμε τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι δημόσια διαθέσιμος από τις 4/9/2023, όταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πραγματοποίησε αναλυτική ενημέρωση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ