25.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 στην Ελλάδα

25.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 στην Ελλάδα

Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν τουλάχιστον 25.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023 στην Αθήνα.

Η κ. Αλεξοπούλου ανέφερε ότι το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχει φτάσει πλέον το 10% στο οκτάμηνο. Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργηθούν περισσότερα σημεία φόρτισης για να στηρίξει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα.

Ως προς την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel” στο σιδηροδρομικό δίκτυο, η κ. Αλεξοπούλου δήλωσε ότι θα διαρκέσει αρκετούς μήνες για να επιστρέψει το σιδηροδρόμιο σε κανονική λειτουργία. Το κόστος για την επισκευή και αποκατάσταση του δικτύου αναμένεται να ανέλθει σε 187 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στη συνάντησή της με τις διοικήσεις των οκτώ ΚΤΕΛ της Θεσσαλίας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. Επισήμανε ότι οι αστικές και υπεραστικές γραμμές στη Θεσσαλία εξυπηρετούνται κανονικά, αλλά υπάρχουν ζημιές στις υποδομές των αμαξοστασίων.

Σχετικά με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η κ. Αλεξοπούλου ανακοίνωσε ότι θα υπογραφεί σύντομα η σύμβαση για την προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν από τον επόμενο Απρίλιο. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον δεύτερο διαγωνισμό προμήθειας 650 επιπλέον λεωφορείων. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί ο αριθμός των πράσινων λεωφορείων σε ολόκληρη την Ελλάδα και να επαναφερθεί η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από το κοινό.

Τέλος, η κ. Αλεξοπούλου ανέφερε ότι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης και θα εφαρμοστεί το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ