Νίκολα Τανάσκοβιτς επιστρέφει στην Παρτιζάν με πολυετές συμβόλαιο μετά από 11,9 πόντους στο EuroCup

Νίκολα Τανάσκοβιτς επιστρέφει στην Παρτιζάν με πολυετές συμβόλαιο μετά από 11,9 πόντους στο EuroCup

Αλλάζει σελίδα η Παρτιζάν Βελιγραδίου. Μακριά από τη λογική των πολλών ξένων, ο σύλλογος γυρίζει στη σερβική ρίζα του και η πρώτη κίνηση είναι η επιστροφή του Νίκολα Τανάσκοβιτς.

Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, ύψους 2,05 μέτρων, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο. Δεν είναι άγνωστος στο Βελιγράδι — προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας. Από το 2016 ως το 2019 φόρεσε τα άσπρα-μαύρα, πέρασε δανεικός από Σπαρτάκ, Ζέμουν και ΟΚΚ, και στη συνέχεια έπαιξε σε Μέγκα, Μπόρατς, Ιγκόκεα, Μπρεογάν, ώσπου το 2023 κατέληξε στην Μπούντουτσνοστ.

Εκεί έγινε αρχηγός και ηγέτης. Στο EuroCup είχε 11,9 πόντους και 5,2 ριμπάουντ — στα δίποντα ευστόχησε με 62,5%, στα τρίποντα 50%. Στην Αδριατική Λίγκα μέτρησε 9,7 πόντους και 4,3 ριμπάουντ.

Από τη διοίκηση, ο Οστόγια Μιγιαΐλοβιτς έχει ξεκαθαρίσει τη νέα γραμμή. «Η Παρτιζάν δεν γίνεται να έχει 11 ξένους παίκτες», είπε σε συνέντευξή του. Μαζί με τον Τανάσκοβιτς, στα πλάνα μπαίνει και ο Ντούσαν Μίλετιτς. Στόχος, ένας σταθερός σερβικός κορμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ