Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός βάζει τα πράγματα στη θέση τους — ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται — σχετικά με την έκτακτη κρατική επιχορήγηση των 100.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τα χρήματα προορίζονταν για τάραφλεξ και σύστημα video check στο κλειστό του Μετς.
Στην ανακοίνωση, η διοίκηση του Ερασιτέχνη κατηγορεί «μερίδα media που ενώνονται με αντι-Παναθηναϊκούς δεσμούς» πως αφηγούνται «παραμύθια που θα ζήλευε και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν». Παράλληλα, τονίζει πως ο εξοπλισμός θα παραμείνει στο γήπεδο μετά την αποχώρηση του συλλόγου, προς όφελος όλων των σωματείων αλλά και της Εθνικής ομάδας βόλεϊ.
Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει η ίδια η απόφαση της ΓΓΑ, η οποία υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Οι υπόλοιπες ομάδες της Volley League Ανδρών και Γυναικών έκαναν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και έλλειψη ισονομίας, καθώς εκείνες καλύπτουν μόνες τους τα έξοδα για τον υποχρεωτικό εξοπλισμό της νέας σεζόν.
Το αίτημα για επιστροφή και η άρνηση
Πληροφορίες από τα άλλα σωματεία έλεγαν πως ζήτησαν το ποσό να κατανεμηθεί ισόποσα. Φαίνεται πως εξετάστηκε κι από την πλευρά του υπουργείου το ενδεχόμενο επιστροφής των χρημάτων ώστε να μοιραστούν, αλλά η διαδικασία είχε ήδη ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το athlosnews.gr, ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα — κι αυτό πυροδότησε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.
Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος θύμισε πως ανάλογη χρηματοδότηση είχε γίνει και πέρυσι από την Περιφέρεια Αττικής, με 30.000 ευρώ για κλιματισμό του γηπέδου, ο οποίος «καλύπτει τις ανάγκες των σωματείων και των φιλάθλων». Από το Μετς φέτος θα φιλοξενηθούν οι ομάδες βόλεϊ του τριφυλλιού — ανδρών και γυναικών — μετά από συμφωνία του Δημάρχου Αθηναίων με τον πρόεδρο του Α.Ο., Παναγιώτη Μαλακατέ.
«Όλη αυτή η τακτική “ρίξε λάσπη και στο τέλος κάτι θα μείνει” δεν μας πτοεί», καταλήγει η ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές για «γήπεδα, κολυμβητήρια, χορηγίες, τροπολογίες» που έχουν «χαριστεί» αλλού.