Παναθηναϊκός Γυναίκες: Συμφώνησε με Κάρτερ και Φόρμαν, παραμένει η Πρινς στην ομάδα

Παναθηναϊκός Γυναίκες: Συμφώνησε με Κάρτερ και Φόρμαν, παραμένει η Πρινς στην ομάδα

Ο Παναθηναϊκός γυναικών ξεκινάει δυναμικά τις μεταγραφές για τη νέα σεζόν με την επιστροφή της Αρίκα Κάρτερ μετά από τρία χρόνια απουσίας. Η ομάδα απέκτησε και τη Φρίντα Φόρμαν από τη Δανία, ενώ ανανέωσε με τη Σεντόνα Πρινς. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν φιλοδοξίες για καλύτερη πορεία στην EuroLeague Γυναικών και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Επιστρέφει η Κάρτερ ως κοινοτική παίκτρια

Η Αμερικανίδα γκαρντ Αρίκα Κάρτερ παίρνει δρόμο ξανά για τον Παναθηναϊκό. Έπαιζε φέτος στην Τζιρόνα, αλλά τώρα έρχεται με διαβατήριο του Αζερμπαϊτζάν και δεν μετράει ως ξένη ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη.

Θυμάστε εκείνο το τρίποντο και τη βολή από φάουλ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2024; Χάρισε το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό με 66-61 κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου. Τον Ιούλιο γίνεται 30 χρονών, με ύψος 1,75 μέτρα.

Στη σεζόν 2025/26 στην EuroLeague Γυναικών έβαζε κατά μέσο όρο 6,8 πόντους και έδινε 2,8 ασίστ ανά αγώνα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τέτοιες παίκτριες που ξέρουν το στυλ της ομάδας από μέσα.

Η Δανή Φόρμαν και η παραμονή της Πρινς

Από τη Νυόν της Ελβετίας έρχεται η Φρίντα Φόρμαν, που είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο EuroCup Γυναικών 2025/26. Πρόσφατα αγωνίστηκε και κόντρα στην Εθνική Ελλάδας με τη φανέλα της Δανίας. Είναι 1,80 ύψος και φέρνει εμπειρία από διεθνές επίπεδο.

FRIDA_FORMAN_f85bb.jpg

Στο EuroCup έκανε 16,7 πόντους, μάζευε 5,7 ριμπάουντ και έδινε 2,8 ασίστ. Με την εθνική της στα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ 2027 έχει 15,2 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Όσο για τη Σεντόνα Πρινς, οι συζητήσεις έληξαν θετικά και μένει στην ομάδα. Ήταν από τις κορυφαίες σέντερ στο πρωτάθλημα και το EuroCup φέτος, οπότε η παραμονή της δίνει σταθερότητα στο ροτέισιον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ