Ο Αταμάν εξηγεί τις επιλογές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Αξίζει θέση όποιος προσπαθεί, αλλά πρέπει να θυσιάσουμε παίκτη λόγω Λεσόρ»

Ο Αταμάν εξηγεί τις επιλογές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Αξίζει θέση όποιος προσπαθεί, αλλά πρέπει να θυσιάσουμε παίκτη λόγω Λεσόρ»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR γύρισε σελίδα μετά το άσχημο ξεκίνημα και νίκησε εύκολα την ΑΕΚ με 103-78 στο Telekom Center Athens, στην 21η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Οι παίκτες του έδειξαν χαρακτήρα και ανέτρεψαν την κατάσταση, παίρνοντας τον έλεγχο μετά από καθυστερημένη εκκίνηση. Η νίκη αυτή κρατάει ζωντανές τις ελπίδες για τη δεύτερη θέση.

Η αντίδραση των παικτών και η ενέργεια στο παρκέ

Ο προπονητής Εργκίν Αταμάν μίλησε ανοιχτά μετά το ματς για την κακή αρχή της ομάδας του. Είπε ότι οι παίκτες άλλαξαν γρήγορα νοοτροπία και έπαιξαν όπως ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Κάποιοι από αυτούς έδωσαν την απαραίτητα ώθηση, ειδικά μέσα στη ρακέτα.

Και πάλι έριξε βέλη στον Ρισόν Χολμς, χωρίς να τον κατονομάσει ξανά. Αντίθετα, επαίνεσε τον Κένεθ Φαρίντ για την προσπάθειά του. «όποιος καταβάλλει προσπάθεια αξίζει τη θέση του», δήλωσε με νόημα ο Αταμάν.

Τι είπε ο Αταμάν για το ματς και το μέλλον

«Μετά την καταστροφική αρχή στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλάξαμε τη νοοτροπία μας και παίξαμε όπως πρέπει να παίζει ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα πρέπει να είναι επιθετική, να κινείται έξυπνα και να έχει ενέργεια, γιατί όταν έχουμε ενέργεια έχουμε και δύναμη. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε με τη σωστή νοοτροπία στο παρκέ, όμως με την ΑΕΚ παλεύουμε για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Στη συνέχεια αποκτήσαμε τον έλεγχο, αν και βρισκόμασταν πίσω με 17 πόντους, καταφέραμε να επιστρέψουμε και να παίξουμε επιθετικά. Ορισμένοι παίκτες μας έδωσαν την ενέργεια και την επιθετικότητα που χρειαζόμασταν, ειδικά μέσα στη ρακέτα ο Κένεθ Φαρίντ, και γι’ αυτό κάποιοι αξίζουν να βρίσκονται στον Παναθηναϊκό, όποιος καταβάλλει προσπάθεια αξίζει τη θέση του. Την επόμενη εβδομάδα με την προσθήκη του Ματίας Λεσόρ πρέπει να δούμε ποιόν θα “θυσιάσουμε”.

Ο Τούρκος τεχνικός αναφέρθηκε και στο τάιμ άουτ του ημιχρόνου, όπου μίλησε αυστηρά στους παίκτες. Είπε ότι όλοι είναι επαγγελματίες και κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουν. Ακόμα και οι οπαδοί ένιωσαν την ένταση, όπως παραδέχτηκε.

«Οι παίκτες κατάλαβαν πως έπρεπε να παίξουν επειδή δεν μπορείς να παίζεις ενάντια σε μια καλή ομάδα χωρίς ενέργεια και απλά περπατώντας στο παρκέ. Εντάξει, στο τάιμ άουτ μίλησα έντονα αλλά όλοι είναι επαγγελματίες υψηλού επιπέδου. Ακόμα και οι οπαδοί το κατάλαβαν, τους είπα στο πρώτο τάιμ άουτ, ακούτε πως κάνουν οι οπαδοί μας; Οι παίκτες έχουν χαρακτήρα να το αλλάξουν αυτό για αυτό το λόγο είναι και σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο», κατέληξε ο Αταμάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ