Ο ΠΑΟΚ πέτυχε απίστευτη ανατροπή και κέρδισε την ΑΕΚ με 3-2 σετ στην έδρα του στη Μίκρα, για την πέμπτη αγωνιστική της Volley League γυναικών. Το ματς διήρκεσε κοντά στα δυόμιση χρόνια έντασης. Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη έδειξε χαρακτήρα, παίρνοντας την τελευταία νίκη μετά από σκληρή μάχη.
Η δυναμική εκκίνηση της ΑΕΚ και η απάντηση του ΠΑΟΚ
Ξεκίνησε καλά η ΑΕΚ. Πήρε το πρώτο σετ με 25-21, χάρη στις άμεσες επιθέσεις από τις Κυπαρίσση και Καββαδία – αυτές οι δύο παίκτριες έκαναν τη διαφορά εκεί. Μετά, η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-1 στα σετ, πιέζοντας συνέχεια την αντίπαλη άμυνα και εκμεταλλευόμενη λάθη στο φιλέ, ενώ ο ΠΑΟΚ πάλευε να βρει ρυθμό, αλλά δεν τα παρατούσε ούτε λεπτό σε εκείνη τη φάση του αγώνα.
Κάπου εκεί, όμως, άλλαξε η ροή. Στο τέταρτο σετ, η Σαντιάγκο έβαλε φωτιά με σερί επιθέσεων, και η Καραφουλίδου βοήθησε καθοριστικά. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 25-23, στέλνοντας τα πάντα στο πέμπτο σετ, όπου η πίεση έγινε αφόρητη και οι παίκτριες έδωσαν τα πάντα για να μην τελειώσει έτσι η ιστορία.
Το τάι μπρέικ που σφράγισε τη νίκη
Στο αποφασιστικό σετ, ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά από την αρχή. Έκανε 4-0 γρήγορα, με μονό μπλοκ να σταματάει τις ΑΕΚτζούδες. Διαχειρίστηκε τις κρίσιμες στιγμές, βασιζόμενη ξανά στις Σαντιάγκο και Καραφουλίδου για επιθέσεις που έφεραν το 15-8 και μια τεράστια ανατροπή – κάτι που θυμίζει τα παλιά καλά ματς της λίγκας.
Τα σετ: 21-25, 26-24, 21-25, 25-23, 15-8